Kayseri'de Ziraat Odası, Odaya ait traktörü satışa çıkardı! Peki neden?

Kayseri'de Başkanlığını, aynı zamanda Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı da olan Abdulkadir Güneş'in yaptığı Kocasinan Ziraat Odası, mülkiyeti odaya ait olan traktörü satılığa çıkardı. Traktörün neden satışa çıkarıldığı merak konusu oldu.

Kayseri'de Ziraat Odası, Odaya ait traktörü satışa çıkardı! Peki neden?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Başkanlığını, aynı zamanda Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı da olan Abdulkadir Güneş’in yaptığı Kocasinan Ziraat Odası, mülkiyeti odaya ait olan traktörü satılığa çıkardı. 
Mülkiyeti Kocasinan Ziraat Odası'na ait traktör satılığa çıkarıldı. Traktör ihale ile satılacak.  5 Haziran Pazartesi günü yapılacak ihale ile satışa çıkacak olan traktörün tahmin edilen bedeli 900.000,00 TL. olarak açıklandı.  Traktörün şu an Akin Mahallesi’ndeki Oda otoparkında olduğu belirtildi. Tekliflerin 05.06.2023 günü saat 11:00’a kadar Odadan elden verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta ile de gönderilebileceği dile getirildi.

TRAKTÖR NEDEN SATIŞA ÇIKARILDI?
Kocasinan Ziraat Odası’ndan yapılan açıklamada, “Odamız adına kayıtlı ve Oda hizmetlerinde kullanılan 38 ZN 491 plakalı 2012 model  CASE IH Maxxum 4x4 110 Beygir Traktör 05.06.2023 tarihinde ihale yoluyla satılacaktır” denildi. Odanın traktörü neden satışa çıkardığı merak konusu oldu. 

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE ODALARA TRAKTÖR TESLİM ETMİŞTİ!
Diğer yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından da bir süre önce çiftçilerin kullanımına sunmak amacıyla Ziraat Odalarına traktör teslim edilmişti. Önceki yıl yapılan törende Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Sarıoğlan, Develi ve Felahiye ilçelerindeki çiftçilerin kullanımına sunmak üzere 6 traktörü ilçe ziraat odalarına teslim edildi.

Büyükşehir Belediyesi, daha önce de çiftçilerin kullanımı için, Yahyalı, Sarız, Bünyan, Akkışla ve Yeşilhisar İlçe Ziraat Odaları’na da 5 traktör teslim etmişti. Böylelikle odalara toplamda 11  traktör teslim edilmişti. Bu traktörlerin toplam maliyeti  de iki yıl önce  4 milyon 125 bin TL olarak açıklanmıştı.