Kayseri'de yeni terminalin yapılacağı yer belli oldu!

Kayseri'de yeni terminalin yapılacağı yer belli oldu. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuyla ilgili imar değişikliği gündemde. Peki, yeni terminal nereye yapılacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de yeni terminalin yapılacağı yer belli oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yeni terminal nereye yapılacak? Bu konuda yeni bir gelişme yaşandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi bugün gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplanacak. 

Kayseri'de yeni terminalin yapılacağı yer belli oldu!

İlgili gündem maddesi Meclis’te görüşülecek

Meclis’te “Kocasinan İlçesi, Camikebir Mahallesi'nde (tapuda Erkilet Mahallesi), mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait, 9257 parsel ve Maliye Hazinesi'ne ait, 5263 ada, 2 parsel numaralı taşınmazların bulunduğu alanda imar planı değişikliği yapılması talebi hususunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi” gündemi de masaya yatırılacak.

İmar değişikliği talebi Meclis’te oylanacak

Konuyla ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu görüşülecek. Planda ‘Belediye Hizmet Alanı ve park alanı olarak planlı’ olan bölgede imar değişikliği yapılacak. Yapılacak imar değişikliği ile söz konusu bölge, “Terminal alanı ve park alanı” olarak yeniden planlanacak. Bu yöndeki imar planı değişikliği talebinin Meclis’te kabul edilmesi bekleniyor. Komisyon üyeleri, bu yöndeki talebe oy birliği ile kabul etti. 

Kayseri'de yeni terminalin yapılacağı yer belli oldu!

Kentin batı yönündeki nüfusun ulaşılabilirliğinin sağlanabilmesi amaçlanıyor

Diğer yandan komisyonca yapılan tetkik ve inceleme neticesinde söz konusu taşınmazların bulunduğu alanın 1/5000 ölçekli nazım imar planında ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planında Belediye Hizmet Alanı ve Park Alanı olarak planlı olduğu ifade edildi. Komisyon raporunda ayrıca söz konusu taşınmazların bulunduğu alanın, kentin batı yönündeki nüfusun ulaşılabilirliğinin sağlanabilmesi ve mülkiyete bağlı imar uygulamalarından kaynaklı sorunların giderilmesi amacıyla, Terminal Alanı ve Park Alanı olarak planlanması yönünde imar planı değişikliği yapılmasının talep edildiği dile getirildi.