Kayseri'de yeni bir rota keşfedildi

Develili Araştırmacı Yazar Nezir Ötegen duyurdu. Dağcılar Erciyes dağının eteğinde yeni bir rota keşfetti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Kayseri'de yeni bir rota keşfedildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Develili Araştırmacı Yazar Nezir Ötegen duyurdu. Dağcılar Erciyes dağının eteğinde yeni bir rota keşfetti. Ötegen dağcıların Erciyes Dağı eteklerinde, Develi'nin Kızık köyünden başlayıp eski Kızık ve Kara Sivri Dağı çevresinden geçen bir doğa yürüyüş parkuru keşfettiklerini bildirdi.

Kayseri'de yeni bir rota keşfedildi

Ötegen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Dağcılar ve doğaseverler; Erciyes Dağı eteklerinde yeni rotalar keşfediyor. Kayseri'de faaliyetlerini sürdürmekte olan dağcı ve doğa sevenlerden oluşan Kamp ve Doğa Severler Kulübü üyelerinden 70 kişilik grup 25 Şubat 2024 Pazar sabahı Erciyes Dağı eteklerinde Develi'nin Kızık köyünden başlayıp eski Kızık ve Kara Sivri Dağı çevresinden geçen bir doğa yürüyüş parkurunu keşfettiler."

Kayseri'de yeni bir rota keşfedildi

Kamp Doğa ve Dağcılık Kulübü Gurup temsilcisi Ahmet Metin ise "Erciyes Dağında ve Develi Bölgesinde daha keşfedilecek çok rota var." dedi.

Nezir Ötegen dağcıları bölgedeki Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescili yapılan yürüyüş rotaları hakkında bilgilendirdi.