Kayseri'de yaşıyorsanız burayı mutlaka görmelisiniz…

Selçuklu Uygarlığı Müzesi Kayseri Kocasinan ilçesi Mimar Sinan Parkı içerisindedir. Selçuklu hükümdarlarından I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 1205-1206 tarihlerinde kız kardeşi Gevher Nesibe Hatun'un vasiyeti üzerine yaptırılmıştır.

Kayseri'de yaşıyorsanız burayı mutlaka görmelisiniz…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Selçuklu Uygarlığı Müzesi Kayseri Kocasinan ilçesi Mimar Sinan Parkı içerisindedir. Selçuklu hükümdarlarından I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 1205-1206 tarihlerinde kız kardeşi Gevher Nesibe Hatun’un vasiyeti üzerine yaptırılmıştır.

Kayseri Kocasinan ilçesi Mimar Sinan Parkı içerisindedir. Selçuklu hükümdarlarından I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 1205-1206 tarihlerinde kız kardeşi Gevher Nesibe Hatun’un vasiyeti üzerine yaptırılan Dünya’da sayılı, Anadolu’da ise ilk uygulamalı tıp okulu olma özelliği taşımaktadır. Gevher Nesibe Medrese ve Şifahanesi’nde, Selçuklu Dönemini kapsayan eserler bir senaryo dâhilinde kronolojik düzenleme ile sergilenmektedir. Sergilenen eserler; metal eserler, pişmiş toprak eserler ve sikkeler olarak sınıflandırılmıştır. Teşhir vitrinleri yapının mimarisine uygun olarak tasarlanmış olup her vitrinde, sergilenen eserlerin niteliğini ve kullanım alanlarını anlatan bilgilendirme panoları bulunmaktadır. Müze içinde etkivizyon, hologram, etkileşimli masa, mimari eserler inceleme sistemi, sanal kıyafet, sihirli duvar ilaç yapımı, animasyonlar, geçmişten günümüze eser inceleme sistemleri, etkileşimli harita ve zaman çizelgesi gibi birçok dijital uygulama mevcuttur. Avrupa ortaçağı yaşarken Anadolu’nun yeniçağı yaşadığının en büyük emarelerinden Bimarhane (akıl hastaları tedavi bölümü) özel dijital uygulamalarla zenginleştirilerek bu bölümde silikondan heykeller kullanılmıştır. Bireysel gelen ziyaretçiler için bilgilendirme panoları ve interaktif uygulamalar yerleşkenin tamamının rehber anlatımına ihtiyaç duyulmadan gezilmesine olanak tanımaktadır. Müze aynı zamanda bir görme engelli müzesidir. Kayseri Kültür Yolunun başlangıç noktası olan SelçukluMüzesi’nde ücretsiz rehber hizmeti verilmektedir.