Kayseri'de yarın okullar tatil mi?

İstanbul'da okul müdürü İbrahim Okutgan'ın bir öğrenci tarafından katledilmesinin ardından eğitim camiasından olaya yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. Kayseri'de de öğretmenlerin iki gün iş bırakacağını açıklamasının ardından öğrencilerin ve veliler '10 Mayıs Cuma günü okullar açık mı?' sorusunun cevabını arıyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de yarın okullar tatil mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye, İstanbul’da özel bir okulda müdürlük yapan İbrahim Okutgan’ın Irak uyruklu eski bir öğrencisi tarafından öldürülmesini konuşuyor. Yaşanan korkunç olayının ardından her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Tepkilerin merkezince ise eğitim sendikaları yer alıyor. 

Bu kapsamda Kayseri’de de, Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Kayseri Şube Başkanı Ömer Abacı, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde görev yapan okul müdürünün eski öğrencisi tarafından silahla vurularak, öldürülmesiyle ilgili olarak 2 gün işi bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.

Kayseri’de öğretmenlerin şiddete karşı eylem yapacağını duyurması sonrası gözler 10 Mayıs Cuma gününe (yarın) çevrildi. Öğrenciler ve veliler yarın okulun olup olmadığını merak ediyor. 

Okulların tatil olmasına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmezken, sendikalar öğretmenleri yarın kent genelinde derse girmemeleri yönünde çağrıda bulundu. Diğer yandan ise bazı öğretmenler de velilere mesaj göndererek yarın çocuklarını okula göndermemelerini istedi. 

Kayseri'de yarın okullar tatil mi?