Kayseri'de yağmur duasına çıkıldı

Kış ayında yeterince yağış alamayan Kayseri'de yağmur duasına çıkıldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de yağmur duasına çıkıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de bu yıl yağışlar nasibini alamadı. Kış mevsiminde ne beklenen kar ne de yağmur yağışı gerçekleşmedi. Kış aylarının da kurak geçmesi ile birlikte kuraklı hayatı tehdit ediyor. Beklenen yağışların olmaması nedeniyle barajlarda da su seviyesi azalıyor. Diğer yandan kuraklık üreticileri de kara kara düşündürüyor. 

Yağmur duasına çıkıldı

Bahar mevsiminde Kayseri’de yağışların nasıl etkiliği olacağı bilinmezken Yahyalı ilçesinde yağmur duasına çıkıldı. Belediyeden yapılan açıklamada kuraklıkla mücadele eden çiftçiler için yağmur duasına çıkıldığı ifade edildi. Duaya Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Esat Özütürk, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Bereketli yağmurların yağması ve tarımın canlanması için ilçe imamı tarafından dua edildi. 

Yağmur duasına çıkıldı

Meteorolojiden ‘yağmur’ açıklaması

Diğer yandan Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Kayseri’nin hava tahmin raporu yayımlandı. Buna göre, Kayseri’ye hafta sonu ve hafta içerisinde yağmur yağması bekleniyor. 

Yağmur duasına çıkıldı