Kayseri'de Veterinerlere saldırı!

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde Veteriner Hekimlerine saldırı tepki topladı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli veteriner hekimlere saha çalışması sırasında sözlü ve fiziki şiddet uygulandığı ortaya çıktı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de Veterinerlere saldırı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesinde meydana gelen olayda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev yapan Veteriner Hekimlere Çallıkaya Mahallesi'nde ‘Anaç Koyun, Keçi Destekleme’ tespiti yaptıkları sırada, sözlü ve fiili saldırı gerçekleşti. 

Kayseri'de Veterinerlere saldırı!

Başkan Ergül'den tepki

Bu saldırıya Kayseri Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgül Ergül’den tepki geldi. ‘Hekimlere yönelik şiddeti kınıyoruz’ diyen Ergül, ‘Halk sağlığını korumak, gıda güvenliğini sağlamak hayvanlardan insanlara bulaşan zoonoz hastalıkların önüne geçmek amacı ile mesai merhumu gözetmeden cansiperane çalışan ve sahada aktif görev yapan meslektaşlarımız tıpkı sağlık çalışanları gibi sık sık sözlü ve fiili şiddete maruz kalmakta, yaralanmakta hatta yaşamını yitirmektedir” dedi.

Kayseri'de Veterinerlere saldırı!

Veteriner Hekimler Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınmalıdır

Diğer yandan 3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nda, 2020 yılında 7243 Sayılı Kanun’un 28. maddesi ile bir düzenleme yapılmış kamu veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık personeli ile yardımcı sağlık personeline karşı görevleri sebebiyle işlenen suçlarda cezai artırım yoluna gidilmişti. Ancak Veteriner Hekimler bu kapsama alınmamıştı. Bu durumu da son yaşanan şiddet olayının ardından hatırlatan Kayseri Veteriner Hekimleri Odası Başkanı  Akgün Ergül, ‘Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile sağlık çalışanlarının tamamına yönelik uygulanan şiddeti önlemek amacı ile ceza oranları arttırılmış, ancak ısrarla talep etmemize rağmen meslektaşlarımız yasa kapsamına dahil edilmemiştir. Bu yüzden Veteriner Hekimlere yapılan şiddetin son olmasını diliyor ve biz Veteriner Hekimlerin de Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınmasını biran önce talep ediyoruz.

Milletvekili Ataş’ın kanun teklifi akıllara geldi

Yaşanan bu olay, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataşı da akıllara getirdi. Ataş, geçtiğimiz günlerde 3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun getirdiği korumadan yararlanamayan Veteriner Hekimleri Meclis gündemine taşımıştı. Veterinerlerin bu kanunda göz ardı edilmesine tepki gösteren Ataş, Meclis Başkanlığına sunduğu kanun teklifi ile 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda değişiklik yapılarak, Veteriner Hekimlere karşı işlenen suçların da sağlık çalışanlarına karşı işlenen suçlar kategorisine alınmasını talep etmişti. 

Kayseri'de Veterinerlere saldırı!