Kayseri'de trafik çilesi

Pik saatlerde trafik yoğunluğunun çileye dönüştüğü Kayseri'de alternatif yollar ve akıllı kavşak uygulamaları gibi çözümler için acil tedbirler alınması gerekiyor. İşte Kayseri Olay haber merkezinin hazırladığı Kayseri'de trafik çilesi haberi…

Kayseri'de trafik çilesi

Kayseri'de trafiğe kayıtlı araç sayısı her geçen gün artıyor ve yaşanan trafik yoğunluğunda yaşanan trafik çilesi yeni tedbirlerin alınmasını zorunlu kılıyor.

Sabah ve akşam saatlerinde taşıt trafiğinin en üst seviyeye çıktığı pik saatlerde trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla trafik sinyalizasyon sistemi ve akıllı kavşaklar yapılmaya başlansa da, trafikteki yoğunluğun artması dikkat çekiyor.

TOPLU TAŞIMAYA RAĞMEN ARTAN ARAÇ SAYISI DİKKAT ÇEKİCİ

Kayseri'de toplu taşıma araçlarına olan talep de oldukça yüksek. 

2021 yılında tramvay ve otobüslerle 48 milyon 436 bin kilometre kat edilirken, toplam 86 milyon 913 bin 388 yolcu taşındı. 

Günde ortalama 238 bin kişi toplu taşıma araçlarıyla taşınıyor.

Buna rağmen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kayseri'de Eylül 2022 itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 419 bin 131 oldu.

PİK SAATLERDE ZORLU ANLAR 

Kayseri’de taşıt trafiğinin en üst seviyeye çıktığı pik saatlerde trafikte zorlu anlar yaşayan sürücüler, trafik çilesi yaşadıklarını belirtiyor.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi gidiş ve dönüş yollarında ciddi anlamda trafik yoğunluğu yaşanan ilimizde şehrin ana arterlerinde, Kartal Kavşağı, Sivas Caddesi, Osman Kavuncu Bulvarı ve Talas Bulvarı gibi büyük yollarda, şehir merkezinin birçok istikametinde trafikte yoğunlaşma yaşandığı gözlemleniyor.

Şehirler arası trafiğin de zaman zaman dahil olduğu eski Çevreyol olarak bilinen Kocasinan Bulvarı istikametinde de pik saatlerde yoğunlaşan trafik dikkat çekiyor.

Toplu sınav günleri gibi zamanlarda şehirdeki trafik adeta kilitlenme noktasına geliyor.

Kayseri'de trafik sıkışıklığından kaynaklanan ışıkta bekleme süreleri de artmaya başlamış durumda. Şehir içindeki maddi hasarlı trafik kazalarının yaşanması dikkat çekiyor. 

ACİL TEDBİR ALINMASI GEREKİYOR 

Nüfusa ve araç sayısına bakıldığında diğer Büyükşehirler ile kıyaslama yapan sürücüler Kayseri’de yaşanan yoğunluğun normal olmadığı görüşünde.

Alternatif yeni yol arayışlarına ihtiyaç olduğu ortaya çıkarken, trafik ışıklarının azaltılması, araç trafiğinin olağandışı yavaşlamasına ve akan trafiğin kesintilere uğramasına neden olan dönüşlerin kapatılması, akıllı kavşak uygulamasının yaygınlaşması gibi çalışmaların yapılması gerekiyor. 
Kayseri'de trafik çilesi

Trafik yoğunluğunu uydu üzerinden tespit eden uygulamalara da yansıyan Kayseri trafiğinde kırmızı renkle gösterilen noktalarda trafik sıkışıklığının yaşandığı görülebiliyor.