Kayseri'de tarihi geçmiş ilaç alarmı!

Kayseri Sağlık Müdürlüğü kullanım süresi dolan ya da miadı geçmiş olarak ifade edilen ilaçlar konusunda kentte alarma geçti. Bu konuda kent genelinde denetim yapıldı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de tarihi geçmiş ilaç alarmı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de miadı geçmiş ilaçlar konusunda dikkat çeken gelişme. Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Yapılan denetimlerde bu konuda belirlenen kurallara uymayan ve bildirim yapmayan Eczanelere cezai işlem uygulandığı ifade edildi. 
Kayseri 12’nci Bölge Eczacı Odası yönetimi oda üyelerini uyardı. Uyarıda cezai işlemle uygulanacağına dikkat çekilerek, ikinci olağan denetim sürecinin başladığı da ifade edildi. 

Uymayana cezai işlem uygulanacak

Kayseri Sağlık Müdürlüğü Tarafından Miadı Geçmiş İlaçlar konusunda yapılan uyarı ile ilgili de açıklama yapan Eczacı Odası yönetimi,  “İl Sağlık Müdürlüğünde gelen bilgide; denetimlerde miadı geçmiş yeşil, kırmızı ve beyaz reçeteyle verilmesi gereken kontrole tabi ilaçların bulunduğu ve bunların il sağlık müdürlüğüne teslim edilmediği bildirilmiştir. Bu grup ilaçlardan elinde miadı geçmiş olanlar İlaç Takip Sistemi (İTS) Portal’dan deaktivasyon talebi oluşturmaları ve talep oluşturduktan sonra aynı gün içerisinde ilaçları İl Sağlık Müdürlüğü’ne götürmeleri gerekmektedir. Müdürlük tarafından cezai işlemle karşılaşmamanız için önemle duyurulur” denildi.

Kayseri'de tarihi geçmiş ilaç alarmı!

Kayseri’de ikinci denetim süreci başladı

Diğer yandan yapılan denetimler sonrasında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bazı eczanelere idari para cezası uygulandığı da belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı: İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde Reçetem Sistemi E-defter kayıtlarında miadı geçmiş olan ancak fiziki olarak eczane stoklarında mevcut olmayan ilaçlar için düzenlenen idari para cezalarını ödeyen eczacılarımızın dekontları ile birlikte ivedilikle İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurması gerekmektedir. Sonrasında İTS sistemi üzerinden gerekli deaktivasyon işlemleri yapılacaktır. İkinci olağan denetim sürecinin başlaması nedeni ile işlemin ivedilikle yapılması önem arz etmektedir.