Kayseri'de sokak duvarlarında Arapça yazılar

Eğitimci-sendikacı Ali İhsan Öztürk, son dönemde Kayseri sokaklarında Arap alfabesiyle duvarlara yazılan duvar yazılarına dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de sokak duvarlarında Arapça yazılar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin renkli simalarından eğitimci-sendikacı Turan Derneği Genel Başkanı, Turan-Sen Kurucularından Ali İhsan Öztürk, sosyal medyada yaptığı paylaşımla dikkat çekti. 

Aralarında Kayseri’nin de bulunduğu birçok kentte mülteci/sığınmacı yoğunluğu farklı sorunların yanı sıra farklı tartıştırma konularını da gündeme taşıyor. Türkiye’deki bazı belediyeler Arapça tabelaların artmasının ardından bu tabelalara yasak getirirken, sokak yazıları farklı bir gündem oluşturdu. 

Kayseri'de sokak duvarlarında Arapça yazılar

Kayseri sokaklarından bir görüntü paylaşan Turan Derneği Genel Başkanı Ali İhsan Öztürk de, “Şükürler olsun artık Kayseri'nin sokaklarında duvarlarda Arapça yazılar var...”  bu konuya dikkat çekti. “İnsan düşünmeden edemiyor” diyen Öztürk, duruma tepki gösterdi. 
Öztürk’ün paylaştığı yazının Türkçesinin “Deyrizor’a hoş geldiniz” olduğu öğrenildi. (Deyrizor, Deyr-i Zor ya da Der ez-Zor, Suriye'nin kuzeydoğusunda Fırat Nehri üzerinde yer alan bir şehir)

Kimi partiler ve sivil toplum örgütlerinin Türkiye’de farklı bölgelerin mülteciler tarafından “kurtarılmış bölge”, “küçük Suriye” gibi tanımlamalarla gündeme taşıdığı bir dönemde “Deyrizor’a hoş geldiniz” yazısı tepkileri de beraberinde getirdi.