Kayseri'de siber suçlulara sert darbe!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştı. İçlerinde Kayseri'nin de yer aldığı 21 ilde 'Sibergöz-26' operasyonu gerçekleştirildi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de siber suçlulara sert darbe!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İçlerinde Kayseri'nin de yer aldığı 21 ilde Sibergöz-26’ operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonlarda 75 şüpheli şahıs yakalandı.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bilişim sistemlerini kullanarak “Nitelikli Hırsızlık, Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği Suçlarına” yönelik 21 ilde eş zamanlı olarak jandarma tarafından gerçekleştirilen “Sibergöz-26” operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını açıkladı. 

Yerlikaya paylaşımında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin şu bilgileri verdi: Kayseri ve Muğla İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; sosyal medya uygulamaları üzerinden çocuklara ait müstehcen görüntü ve video paylaşımı yaptıkları tespit edilen 4 şüpheli yakalandığını ifade etti.

Operasyonlar sonucu çok sayıda ruhsatsız tabanca ve av tüfeği, 41 adet telefon, 6 adet bilgisayar, SIM kart, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartına el konuldu.