'Kayseri'de seçimi kaybeden AK Parti'dir'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya'nın Kayseri'ye gelmesiyle ilgili il başkanlığında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplaya Saadet Partisi İl Başkanı Baki Coşkun'da katıldı. Coşkun, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bültenimizde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Kayseri'de seçimi kaybeden AK Parti'dir'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. Kaya, ziyaretlerde bulunmadan önce Saadet Partisi il başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Saadet Partisi İl Başkanı Baki Coşkun’da katıldı. Toplantıda konuşan Coşkun, önemli açıklamalarda bulundu. 'Kayseri'de seçimi kaybeden Ak Parti'dir'‘ARIKAN VEKİLİMİZİ MALATYA’YA GÖNDERDİK’
Coşkun, “Şu an da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 10 milletvekili ile temsil ediliyoruz. Bu süreç itibariyle 28 Mayıs’a Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması sebebiyle bizler sahada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bununla alakalı genel merkezlerimizden yapılan görevlendirmeler neticesinde genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz çeşitli illeri geziyorlar. Kayseri’den Mahmut Arıkan vekilimizi bugün itibariyle Malatya’ya gönderdik sonrasında da Çorum iline göndereceğiz. Bu vesileyle İstanbul Milletvekilimiz Mustafa Kaya Bey ile Kayserimizi ziyaret etmiş oldu. Bu ziyaret sebebiyle de çeşitli temaslarda bulunacağız.” dedi.

‘SAYIN ERDOĞAN KAYSERİMİZ ’DEN YÜZDE 9 ORANINDA BİR OY KAYBETTİ’ 
Cumhur İttifakı’nın Kayseri’den en güçlü oyu aldığını söyleyen Coşkun, “Cumhur İttifakı Kayseri’de en güçlü oyu aldığı bir ittifak.  Daha öncesinde yüzde 72’lerde oy alıyordu. Geçen dönem itibariyle de Cumhurbaşkanı Kayseri’den yüzde 72 oy almıştı. Bu oy şu an da yüzde 63’e kadar düştü. Şunu söylemek gerekirse Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Erdoğan Kayserimiz ’den yüzde 9 oranında bir oy kaybetti.” İfadelerini kullandı. 'Kayseri'de seçimi kaybeden Ak Parti'dir'‘YÜZDE 9’LUK BİR KAYBI TEKRARDAN MİLLET İTTİFAKININ ADAYINA YÖNLENDİRMEK ZORUNDAYIZ’
2018 seçimleri oy oranlarını hatırlatan Coşkun, “Geçen dönemi baz alacak olursak 2018 seçimlerini o dönem Muharrem İnce’nin aday olduğu bir dönemdi. Genel başkanımızda adaydı. Kayseri’den yüzde 18 diğer siyasi partilerle birlikte milliyetçi oylarında biraz kenarda kaldı yüzde 9’luk bir kesimi kenardaydı. Ama Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs tarihindeki seçimde yüzde 27’lik bir oy aldı. Şu an da halen milliyetçi dediğimiz oylar veyahutta az önce genel başkan yardımcımızın ifade ettiği gibi tepki oyları da yüzde 9 olarak hala kenarda duruyor. Ama baktığınız zaman Millet İttifakı’nın adayı yüzde 9 oranında ciddi bir artışla önümüzde duruyor. Bundan sonraki süreçle alakalı yüzde 9’luk bir kaybı tekrardan Millet İttifakının adayına yönlendirmek zorundayız. Yine parti bazında bakacak olursak, tabi bizler bir ittifak halinde girdik. Saadet partimizin seçmeni de Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekledi. Kayseri’de ciddi bir oy artışı var. Geçen dönem bir vekil çıkarmışken şu an da iki vekil çıkardı. Biraz daha zorlasaydı belki üç vekile kadar çıkacaktı. Dolayısıyla biz Kayseri’de kazandık. Kayseri’de seçimin kaybedeni Ak Parti’dir. Bunu hepimiz seçim sonuçlarında görüyoruz. Biz inanıyoruz ki 28 Mayıs tarihi itibariyle de oylarımızı yine yüzde 40’ların üzerine çıkararak Kayseri’de Millet İttifakı’nı iktidara taşımış olacağız.” diye konuştu.