Kayseri'de seçim yasakları neler?

Tüm Türkiye'de olduğu Kayseri'de de vatandaşlar yarın sandık başına gidip Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanacak. Seçim yasakları da bugün başlıyor. Peki Kayseri'deki seçim yasakları neler? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi haber merkezimiz tarafından derlenen haberimizde.

Kayseri'de seçim yasakları neler?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye yarın sandık başına gitmeye hazırlanırken seçim yasakları da bugün başlıyor.  Seçim yasaklarının neler olduğu, yarın oy kullanmaya gidecek olan seçmenler tarafından merak ediliyor. İşte YSK'nın seçim için belirlediği yasaklar.
Türkiye yarın sabah Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gidiyor. Ülke genelinde saat 08.00'de başlayacak oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü yasakları sabah saat 06.00’dan itibaren uygulanmaya başlayacak.

24 SAAT DEVAM EDECEK
Bugün saat 18.00'de başlayacak propaganda yasağı 24 saat devam edecek. Yarın sandıklar kapanana kadar propaganda içeren haber ve yayın yapılamayacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise Yüksek Seçim Kurulu'nun seçime ilişkin haber ve tebliğleri yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak, YSK’nin gerek görmesi halinde 21.00’den önce serbest olabilecek.

ALKOLLÜ İÇECEKLER GEÇİCİ OLARAK YASAK
Yarın sabah saatlerinden itibaren seçim günü yasakları da uygulanacak. Buna göre, saat 06.00'dan gece 24.00'e kadar alkollü içki satışı yasak olacak. Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak. 

DÜĞÜNLER 18.00’DEN SONRA 
Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Düğünler saat 18.00'den sonra yapılabilecek. Yerleşim yerlerinde, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak.