Kayseri'de Seçim Kurulu seçim öncesi vatandaşı uyardı

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimine ikinci kez gidiyor. 28 Mayıs'ta yapılacak seçim için Kayseri'de yaşayan seçmenlere de uyarılar var. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz haber bültenimizde.

Kayseri'de Seçim Kurulu seçim öncesi vatandaşı uyardı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için 14 Mayıs’ta sandığa gitmiş oyunu kullanmıştı. Seçimde milletvekilleri belli olurken Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Seçmenler 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanını seçmek için bir kez daha sandık başına gidecek.  Cumhurbaşkanlığı seçiminde mevcut Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. 

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçmen bilgi kağıtlarının da dağıtımına Kayseri’de de başlandı. Melikgazi 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Adem Çakmak konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparken vatandaşı da uyardı. 

Açıklamada, “14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimlerinde kullanılan seçmen bilgi kağıtları geçerliliğini korumakla beraber, 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ikinci oylamasına ilişkin seçmen bilgi kağıtları Yüksek Seçim Kurulu’nun 18/05/2023 tarih ve 2023/1043 sayılı kararı ile 20/05/2023 tarihinden itibaren Melikgazi ilçe muhtarları tarafından yeniden dağıtımına başlanmış olup seçmen bilgi kağıtları ellerine ulaşmayan seçmenlerin seçim ününe kadar mahalle muhtarlıklarından talep etmeleri, muhtarlıklara ulaşamayan seçmenlerin ilçe seçim kurullarıyla irtibata geçmesi ilanen duyurulur.” denildi.