Kayseri'de sandıklar açıldı!

Kayseri'de oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle tamamlanırken sandıklar açılmaya başlandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de sandıklar açıldı!

Kayseri’de oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle tamamlanırken sandıklar açılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona ererken oy sayma işlemi başladı. Kayseri’de merkez ve ilçelerde 3 bin 170 sandıkta 1 milyon 26 bin 10 seçmenin oy kullanması bekleniyor.

Oy verme işlemleri saat 17.00'de sona erdi.

Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanabildi.

Cumhurbaşkanı seçimi pusulasında, kurayla belirlenen sıralamaya göre, Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın adı yer aldı. Ancak adaylardan Muharrem İnce, 11 Mayıs'ta adaylıktan çekildiğini duyurmuştu. YSK bu karara rağmen İnce'ye verilecek oyların geçerli olacağını duyurdu.  28. Dönem Parlamentosu'nu belirlemek üzere yapılacak Milletvekili Genel Seçimi'ne ise 24 siyasi parti ile Türkiye genelinde 151 bağımsız milletvekili adayı girdi.

Seçimde yurt içinde 60 milyon 697 bin 843 seçmenin oy kullandığı ifade edildi.

Diğer yandan yurt içinde 4 milyon 904 bin 672 seçmen ilk kez oy verdi. Cezaevinde tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü seçmen sayısı ise 53 bin 172

Kayseri'de sandıklar açıldı!