Kayseri'de Pazartesi günü pazar yerleri...

Kayseri'de Pazartesi günü kurulan pazar yerleri. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Kayseri'de Pazartesi günü pazar yerleri...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Özellikle dar gelirli vatandaşların uğrak yeri olan semt pazarları, alıcıyla satıcıları buluşturuyor. Pazar kültürü Anadolu’da bir gelenek. Hem kaynaşma hem de alışveriş yapmak imkanı sunan semt pazarlarında vatandaşlar sebze, meyve başta olmak üzere birçok  ev ihtiyacını karşılıyor. 

İnsanların sosyalleşmesine de katkı sunan semt pazarları Kayseri’de de farklı günlerde farklı bölgelerde kuruluyor. Vatandaşlar kendilerine en yakın kurulan pazarlara giderek, ihtiyaçlarını gideriyor. 

Sabahın erken saatlerinde Pazar kurma hazırlıklarına başlayan esnaf, kış aylarında saat 18.00’e yaz aylarında ise saat 20.00'ye kadar hizmet veriyor. Pazarlarda vatandaşlar, meyveden sebzeye, giyecekten, yöresel lezzetlere kadar bir çok ürünü bulabiliyor. 

Dar gelirli vatandaşlara hitap eden pazarların, marketlere göre daha ucuz ve uygun olduğu düşünülüyor. Pazarlar aynı zamanda kurulu oldukları bölgelerde belediye zabıtaları tarafından denetleniyor.

27 Mayıs Pazartesi günü Kayseri'nin farklı yerlerinde kurulan semt pazarları:

PAZAR ADI ADRES
YENİKÖY PAZARI     YENİKÖY MAHALLESİ ŞEHİT BEKİR TEMEL SOKAK    
OSMANLI PAZARI     ESKİŞEHİR BAĞLARI OSMANLI MAHALLESİ DÜZTEPE SOKAK    
MİMARSİNAN     MİMARSİNAN MAHALLESİ MURAT CADDESİ    
BEYAZŞEHİR BEYAZŞEHİR MAHALLESİ 825.SOK.    
CEMİLBABA PAZAR YERİ     HARMAN MAH.ERHAN CAD. ÜZERİ TALAS    
SARIOĞLAN HALK PAZARI    ŞENYURT MAH. 38820 SARIOĞLAN / KAYSERİ   
YAVUZLAR     YAVUZLAR MAH.KARADENİZ CADDESİ