Kayseri'de oldu! 500 dekar alanda tespit edildi...

Kayseri ve çevresinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle ilçelerde de tarım alanları zarar gördü. Detaylar Kayseri haber bülteninde...

Kayseri'de oldu! 500 dekar alanda tespit edildi...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri ve çevresinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle ilçelerde de tarım alanları zarar gördü. 
Kent merkezinde de, ilçelerde de yağış nedeniyle yollar adeta göle döndü, tarım alanları zarar gördü.

Yeşilhisar ilçesinde de ekili alanlar yağış ve sel nedeniyle hasar gördü.  Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri de bölgelerde yağış nedeniyle hasar gören alanlarda inceleme yaptı. 

Diğer yandan yağışın zarar verdiği ilçelerden biri de Yeşilhisar oldu. İlçede sağanak yağış nedeniyle yaklaşık 500 dekar tarım alanı zarar gördü. Ekipler  bölgede inceleme yaparak, hasarı tespit etti.

Yeşilhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, teknik personellerin alanda inceleme yaptığı belirtildi. 
MÜDÜRLÜK’TEN ZARAR AÇIKLAMASI…
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: Yeşilhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından gün içerisinde sağanak yağış ve lokal dolu yağışı nedeniyle yaklaşık 500 dekar alanda zarar gören tarım ürünlerinde incelemeler yapılmıştır. Yağışlı havanın sona ermesinin ardından hasar tespit çalışmalarına başlanacaktır.
 

YAĞIŞLI HAVA SÜRECEK!
Diğer yandan Meteoroloji 7'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri yağışlı havanının önümüzdeki 5 gün içinde etkili olacağını ifade ederek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Buna göre Kayseri ve çevresinde de parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkisini sürdürecek. Hava sıcaklıkları da en düşük 9 en yüksek 26 derece seyredecek.