Kayseri'de öğrencilerin kurduğu şirkete milyon dolarlık yatırım! Bakın ne üretecekler?

Kayseri'de 9 öğrencinin bir araya gelerek kurduğu şirket, Kültepe Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan milyon dolarlık yatırım aldı. Şirketin yakın zamanda kendi oyununu geliştirmesi ve kamuoyuna duyurması bekleniyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de öğrencilerin kurduğu şirkete milyon dolarlık yatırım! Bakın ne üretecekler?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Abdullah Gül (AGÜ) Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde eğitim gören 9 öğrencinin bir araya gelerek kurduğu 'Wide Game Studio Oyun Teknolojileri' adlı startup şirketi milyon dolarlık yatırım aldı. Şirket bu yöndeki çalışmalaırnı sürdürüyor. 

Oyun tasarımı çalışmalarına Sümer Kampüsü’ndeki AGÜ Kuluçka Merkezi’nde başlayan ve Bilgisayar, Endüstri, İnşaat, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Biyomühendislik bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler ilk olarak sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknoloji ürünü 'Flare Frenzy' adlı oyunlarını tasarladı.

Oyun, Amerikan sosyal medya şirketi olan Facebook'un, SideQuest ve Oculus App Lab adlı online mağazalardan da satışa sunulmasının ardından öğrenciler şirketleşerek Wide Game Studio Oyun Teknolojileri isimli startup şirketini kurdu. Öğrencilerin kurduğu şirket, Kültepe Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan milyon dolarlık yatırım aldı.

Şirket kurucularından Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Ramazan Mert Ural, şirket olarak 9 kişiden oluştuklarını, ekibi büyüterek bu yıl sonuna kadar 20 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Kültepe Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan aldıkları yatırımdan çok memnun olduklarını ifade eden Ural, 'Tohum öncesi yatırımlarda ciroya çok bakılmadan ekibe yatırım yapılır. Birazcık da riskli yatırımlardır. 1,2 milyon dolar değere ulaşmamızın en büyük sebebi ise aynı ekiple kalmamız' dedi. Ekip çalışması sayesinde çıkardıkları Flare Frenzy oyunun ardından ikinci oyunun hazırlıklarının da hızla devam ettiğini vurgulayan Ural, yaklaşık 4 ay sonra bu oyunun da tamamladıktan oyun severlerin beğenisine sunacaklarını bildirdi. Wide Game Studio adlı teknoloji şirketi ve proje ekibi Ramazan Mert Ural’ın yanı sıra Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Burak Millidere, Bilgisayar Bölümü mezunu Abdulkadir Bozoğlu, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri Ahmet Demir Ezen, Muharrem Ataberk Sandıkçı, Biyomühendislik Bölümü öğrencileri Melih Öztorun, Şafak Bera Şafak ve İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yusuf Yıldırım ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi Güneş Karataş’tan oluşuyor.