Kayseri'de o yola ismi verilen komutan anılıyor

Bindiği uçağın düşmesi sonucu şehit olan Orgeneral Eşref Bitlis, vefatının yıl dönümünde anıldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de o yola ismi verilen komutan anılıyor

Orgeneral Eşref Bitlis, 17 Şubat 1993'te Ankara'dan Diyarbakır'a gitmek üzere bindiği uçak, kalkıştan kısa süre sonra Yenimahalle'deki PTT İşleme Merkezi'nin bahçesine düştü.Şüpheli bir şekilde düşen uçakta bulunan hiç kimse kurtulamadı.

Kazada, Eşref Bitlis ile Binbaşı Yaşar Erian, Yüzbaşı Tuğrul Sezginler, askeri personel Fahir Işık, Emin Öner, Posta İşletme Merkezi güvenlik görevlisi Ruhi Salay şehit oldu.

Olay yerinde incelemede bulunan dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş, uçağın düşüş sebebinin buzlanma ve pilotaj hatası olduğunu söyledi. Daha sonra yapılan açıklamada "hiçbir bilirkişi raporu ve teknik raporun bulunmadığının" ifade edilmesi kazaya ilişkin soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde terörle mücadeleye ilişkin çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çeken Bitlis’in ölümünün ardından sır perdesi hala aralanmadı. 

Kayseri’de de Orgeneral Eşref Bitlis unutulmayarak adı caddeye verildi. Org. Hulusi Akar Bulvarı-Aşık Veysel Bulvarı Katlı Kavşağı kapsamında ulaşımı akıcı hale getirmek amacıyla Org. Hulusi Akar Bulvarı-Org. Eşref Bitlis Bulvarı Altgeçidi yapımı gerçekleştirilmişti.

Bitlis’in şehit edilişinin yıl dönümünde Hür Düşünce Hareketi Genel Başkanı Süleyman Aksoy, anma mesajı yayımladı. Mesajda, “Orgeneral Eşref Bitlis’i saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Kayseri de o yola ismi verilen komutan anılıyor