Kayseri'de o mahallelerde yaşayanlar dikkat! Sınırlar yeniden belirlenecek
Kayseri'de Kocasinan Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Ahmet Çolakbayrakdar başkanlığında gerçekleştirildi. Yapılan toplantının ardından kararlar vatandaşlara duyurulurken 6 mahallede kadastro çalışmalarının yürütüleceğini açıkladı.
Kocasinan Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda alınan kararlar kamuoyuna duyuruldu. Kocasinan ilçesi sınırlarında bulunan 6 mahalle için harekete geçileceği açıklanırken, yapılacak kadastro çalışmalarında görev alacak kişilerin belirlendiği de paylaşıldı.
6 mahalle için harekete geçildi
Kocasinan Belediyesi Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda Amarat, Dadağı, Ebiç, Eskiömerler, Hırka ve Karakimse Mahallelerinde belirli taşınmazların hukuki ve geometrik durumlarını iyi bilen ve Bilirkişilik şartlarına haiz olan kişiler belirlendi. Her mahalle için muhtar ve 6 kişinin belirlendiği alınan kararlarda yer aldı.
6 kişinin bildirilmesi talep edildi
Mahalle muhtarlıklarına 6 kişinin bildirilmesi şartı koyulurken karar da şu şekilde açıklandı;
“Yapılan müzakere ve oylama neticesinde; 28.10.1987 tarih ve 19618 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kadastro Bilirkişileri hakkında Yönetmeliğin 3. Maddesine istinaden ; Amarat, Dadağı, Ebiç, Eskiömerler, Hırka ve Karakimse Mahalle Muhtarlarına 16.02.2026 tarih ve (Amarat) 704/3431 sayılı, (Dadağı)699/3429 sayılı, (Ebiç) 698/3428 sayılı, (Eskiömerler) 697/3427 sayılı, (Hırka) 696/3425 sayılı, (Karakimse) 694/3423 sayılı yazılar ile taşınmazların hukuki ve geometrik durumlarını iyi bilen ve Bilirkişilik şartlarına haiz olan her mahalle için 6 kişi olmak üzere kişilerin bildirilmesi talep edilmiş, Mahalle muhtarlarınca bilirkişi özelliklerine haiz, kişilerin kadastro çalışmalarında Bilirkişi olarak seçilmelerine oy birliği ile karar verildi.”
Karara ulaşmak için TIKLAYIN.

