Kayseri'de nefes kesen görüntüler! 8.5 km detayı

Kayseri'de Zamantı Irmağı'nda nefes kesen görüntüler ortaya çıktı. Diğer yandan başlatılan çalışma ise heyecan yarattı. 8.5 km uzunluğundaki parkur tescil ediliyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de nefes kesen görüntüler! 8.5 km detayı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde dikkat çeken bir çalışma hayata geçiriliyor.  İç Anadolu’dan çıkıp Toros’ları geçtikten sonra Akdeniz’e dökülen ve toplam uzunluğu 308 km'yi bulan Zamantı Irmağı, Seyhan Nehri’nin ana kolu olarak belirtiliyor. Yahyalı sınırları içerisinde 51 km yol alan ırmak  'Milli Rafting Parkuru' olarak da biliniyor. Güney Zamantı kanyonu içerisinde yer alan parkurla ilgili dikkat çeken bir adım atıldı. 

Kayseri'de nefes kesen görüntüler

Çalışma başlatıldı

Parkurun 8.5 km uzunluğundaki bölümünün tescili için çalışma başladı. Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Türkiye Rafting Federasyonu Baş Antrenörü ve ekibini ağırlayarak, bölgede çalışma başlattı. Yapılan çalışmayla ilgili olarak, "Kapuzbaşı Şelaleleri istikametinde Zamantı Irmağı üzerinde 8.5 km uzunluğundaki Türkiye’nin en güzel rafting parkurunu tescil ediyoruz" açıklaması yapıldı. 

Kayseri'de nefes kesen görüntüler

2024 turizm adına bir başka olacak

"Yapılacak ıslah çalışmaları sonucu parkurun heyecanlı sürecine eşsiz vadinin doğası ve manzarası eşlik edecek" diyen Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, "2024 yılı Yahyalı için Kapuzbaşı için Turizm adına bir başka olacak" açıklaması yaptı. 

Kayseri'de nefes kesen görüntüler

Vali'de rafting yapmıştı!

Diğer yandan Vali Gökmen Çiçek de geçtiğimiz yıl Yahyalı Kapuzbaşı ve Yeşilköy Şelaleleri ziyareti sırasında, İlçe Kaymakamı Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun  ve Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakçı ile birlikte Zamantı Irmağı üzerinde rafting yapmıştı. 

Kayseri'de nefes kesen görüntüler

Kayseri'de nefes kesen görüntülerKayseri'de nefes kesen görüntülerKayseri'de nefes kesen görüntüler