Kayseri'de 'kuzu şov' tepkisi!

Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve bugün sona eren Gastronomi Günleri'ne dikkat çeken bir tepki geldi. Demokrat Parti GİK Üyesi Kamil Karamete, 'Millet ne yiyor söyleyeyim mi? Dolaz yiyor dolaz. Bilir misiniz dolazı?' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 'kuzu şov' tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve bugün sona eren Gastronomi Günleri’ne dikkat çeken bir tepki geldi.,

Kayseri'de 'kuzu şov' tepkisi!

Cuma günü başlayan ve ünlü şeflerin katılımıyla gerçekleştirlen etkinliklere tepki gösteren Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Kamil Karamete, “Kuzu show varmış. Oynatacak mısınız kuzuları? Neyi tanıtacaksınız? Kuzu eti ile yapılan, tadının nasıl olduğunu bilmeyen binlerce insan varken, fırın ağzını mı, 40 gramı 200 TL olan saç kebabını mı, çocukların tadını bilmedikleri kilosu 1000 TL olan pastırmayı mı?” diye sordu. 

Kayseri'de 'kuzu şov' tepkisi!

Kayseri’de gastronomi şeflerinin katıldığı Gastronomi Günleri Cuma günü başladı. Kayseri Mutfağının lezzetlerinin tanıtıldığı etkinlik bugün sona erdi.  Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen Kayseri Gastronomi Günlerin de ayrıca yemek yarışmaları da gerçekleştirildi. Ancak Kayseri Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen etkinlik bazı çevrelerden tepki çekti. Vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Kamil Karamete,  etkinliği eleştirdi. 

Kayseri'de 'kuzu şov' tepkisi!
KOMŞUSU AÇKEN KENDİSİ TOK YATMAYAN BİR MİLLETTİK BİR ZAMANLAR
“Yaşamak için yemek yiyen bir toplumdan, yemek için yaşayan bir topluma dönüştürdünüz. Komşusu açken kendisi tok yatmayan bir Millettik bir zamanlar” ifadelerini kullanan Karamete, şunları söyledi:  Kayseri Gastronomi günleriymiş. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Lokantacılar ve pastacılar odası desteği ile birlikte 27-28-29 Ekim de Gastronomi günleri adıyla Kayseri yemeklerini tanıtacaklarmış. En çok, Adana kebapçısının, Adıyaman çiğ köftecisinin, Gaziantep baklavacısının, Sivas köftecisinin, Amerikan hamburgercisinin, Mersin ciğercisinin, Bursa iskendercisinin, Hatay dönercisinin olduğu şehirde Gastronomi günleri yapacaklarmış. Vallahi çok güldüm. Hem de, Filistin de yaşanan katliamı bahane ederek kutlamadığınız, Belediye olarak şehre bir bayrak dahi asmadığınız, hiç bir etkinliğinizin olmadığı, Cumhuriyet in 100 yıldönümünü kutlama günlerinde. Millet İstiklal mücadelesi yaparken ne yiyordu biliyor musunuz. Filistinli çocuklar şu anda ne yiyor sordunuz mu? Boğazınızdan geçecek mi lokmalar. Açıklanan faaliyetler arasında duydum ki birde " kuzu show" varmış. Oynatacak mısınız kuzuları? Neyi tanıtacaksınız? Kuzu eti ile yapılan, tadının nasıl olduğunu bilmeyen binlerce insan varken, fırın ağzını mı, 40 gramı 200 TL olan saç kebabını mı, çocukların tadını bilmedikleri kilosu 1000 TL olan Kastamonu ya, Sivas'a kaptırdığınız pastırmayı mı içinde et olmayan Afyon'a kaptırdığınız, sucuğu mu, kilosu 300 TL’ye satılan mantıyı mı, tepsisi 600 TL olan tandır böreğini mi, Erkilet’te festivalini yaptığınız, kimsenin tatmadığı kedi bacağını mı?

Kayseri'de 'kuzu şov' tepkisi!

Askıda ekmek kampanyası yaptığınız, öğrencisine bir kap yemek veremeyip, askıda yemek kampanyası yapan Üniversitesiyle, öğrencilerin doyabilmek için çift lavaş arası 50 tl ye tavuk dürüm yedikleri bu şehirde, Gastronomi günleri yapmak neyin kafası. İşiniz gücünüz boğaz. Yaşamak için yemek yiyen bir toplumdan, yemek için yaşayan bir topluma dönüştürdünüz Milleti. Komşusu açken kendisi tok yatmayan bir Millettik bir zamanlar. Yediğimizi göstermezdik kimseye, başka çocukların canı çeker diye, yemezdik sokakta bir şeyi. Açları doyurabilirsiniz ama dok olanı doyuramazsınız. Doyuramadık sizi bir türlü. Millet ne yiyor söyleyeyim mi? Dolaz yiyor dolaz. Bilir misiniz dolazı?

Kayseri'de 'kuzu şov' tepkisi!