Kayseri'de kurbanlık fiyatları

Kurban Bayramına az bir zaman kala halk kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı.

Kayseri'de kurbanlık fiyatları

Kurbanlık ve Hisse Fiyatları Ne Kadar?
Her sene büyük bir heyecanla beklenen Kurban Bayramı, 2023 senesinde 28 Haziran’da başlayacaktır. Bu sene kurban kesmek isteyenler ise pek çok telaş sarmıştır. Sosyal mesafe korunarak kurban kesebilir miyiz diye düşünenler, kendileri için en uygun ve sağlıklı ortamı şimdiden aramaya başlamıştır.
Kurban Bayramı heyecanını yaşamayı özleyen yaşlısından gencine kadar pek çok kişi, bu bayramı iple çekmektedir. Kesilen kurbanlar, edilen dualar, oluşan birlik ve beraberlik Kurban Bayramı’nda yeniden pekişecektir. Kısa bir süre de olsa Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek için şimdiden planlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.
Kurban fiyatları 2023 senesinde, geçen seneye göre bazı değişikliklere uğramıştır.

Piyasadan etkilenen kurbanlıklar bakın hangi rakamlardan alıcıya sunulacak?
Ramazan Bayramı’ndan sonra akıllarda oluşan kurbanlık fiyatları ne kadar sorusu, Kurban Bayramı’nın ilk gününe kadar devam edecek gibi görünüyor. Alıcı, en uygun rakama iyi bir kurbanlık bulabilmek için pek çok kurban satış noktasını geziyor. 
Güncel Kurban Hisse Fiyatları Listesi 2023
Her sene Kurban Bayramı dönemine yaklaşırken kurban kesecek olanlar ya kendi bütçesine göre en uygun kurbanlığı arar ya da daha ekonomik olması için kurban hissesine girmek ister. Kurban hissesine genellikle büyükbaş hayvanlar için girilmektedir. Küçükbaş kurbanlığın daha uygun rakamlardan satışa sunulmasından dolayı pek çok aile küçükbaş kurbanlık tercih eder. Kurban fiyatları, bir önceki seneye göre muhakkak farklı rakamlarla sunulur. Çiftçilerin harcamaları, piyasa dalgalanması rakamların değişmesini etkiler. Küçükbaş kurbanlık hayvan, geçen sene 1000 TL ile 1500 TL civarında satılmaktaydı. 2023 Kurban Bayramı için öngörülen rakamlar ise 1400 TL ile 2000 TL olmaktadır. Büyükbaş kurbanlık kesmek isteyenler ise hisseye girdiğinde daha uygun rakamlarla kurban kesebilir. 2023 senesinde büyükbaş kurbanlık Hisse fiyatları 8500 TL ile 13.000 TL idi. 2023 yılı Kurban piyasası değerlendirildiğinde bu rakamın en düşük 10.000 TL’den başlayacağı tahmin ediliyor. Kurban kesmek isteyenlere bir alternatif olan kurbanlık hisse ise 2023 senesinde ortalama 2500 TL olmaktadır. Birkaç kişi bir araya gelip 1 adet büyükbaş kurbanlık kestiği durumda, kişi başına ortalama 2500 TL kurban ödemesi yapması gerekecek. Her şehirde rakamlar birbirinden farklı olacağı için ortalama rakamı ifade etmek daha doğru olacaktır.
Kayseri için güncel fiyatlar

10.000-20.000 TL/Baş    

1.500-2.000 TL/Baş şeklinde açıklandı.