KAYSERİ'DE KUDÜS TURU SEFERBERLİĞİ

KAYSERİ'DE KUDÜS TURU SEFERBERLİĞİ
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de acenteler Kudüs turları için ortak hareket etme kararı aldı. Bu konuda Olay Türk TV’de konuşan firma sahipleri, “Kayseri’de Kudüs Platformu kuralım. Kudüs  turu seferberliği ortaya çıksın” dedi.

Olay Türk TV’de Yüz Yüze programında Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sorularını yanıtlayan turizm acente sahipleri, Kudüs’ün mutlaka görülmesi gereken bir yer olduğunu belirtti.  Programa katılan isimler,       “Kudüs’e neden gitmeliyiz?” sorusunun yanıtını verdi.

“KUDÜS MESELESİ ÖZEL BİR DOSYA”

Süleyman Borazan: Kudüs meselesi özel bir mesele.  Kudüs meselesi özel bir dosya. Biz de Kayseri’mize bu konuda bir hizmet getirelim diye böyle bir birliktelik düşündük. Kudüs’ü anlamak için öncelikle oraları gezmek görmek gerekiyor. Kudüs’ün anlatılması lazım, işlenilmesi lazım. Kudüs’e bizim olduğu için gitmeliyiz.  Kayseri’de bununla ilgili bir platform kurduk. Kayseri’deki kırk’a yakın acente bizim bu platformumuza üye oldu.  Bizimle beraber oldular. Sloganımız ‘Bir olalım birlik olalım hep beraber kazanalım’ oldu.  Hem oradaki maneviyatı orada insanlara anlatalım tanıtalım istiyoruz.

“KUDÜS’Ü YALNIZ BIRAKMAMAMIZ GEREKİYOR”

Mehmet Sarı:  Benim Kudüs ‘e niye gitmemiz gerekir akındaki sorusuna şöyle diyebiliriz; Hz Süleyman  Aleyhisselamın inşa ettiği, Hz Davut  ve Hz Zekeriya aleyhisselamın  ihya ettiği, Hz Meryem’i,  Hz İsa ile müjdelendiği ve Yavuz Sultan Selim’in bize miras bıraktığı Kudüs’ü yalnız bırakmamamız gerekiyor. Mescid-i Aksa bizimi için kutsal bir yer oralara kadar gidip, elimizden geldiği kadarı ile orada ibadet etmemiz gerekiyor. Çünkü orada kılınacak iki rekat bir namaz, Filistin halkına ve Mescid-i Aksakya destek olmak ve sahip çıkmaktır.

“GERÇEKTEN, ANLATILMAZ YAŞANIR DENİLECEK BİR ŞEY”

Özgül Mehmetbeyoğlu:  Kudüs’e 2016 yılında gittim. Gitmeden oraya kafamda köhne, gergin bir ortam vardı. Gittikten sonra gerçekten, anlatılmaz yaşanır denilecek bir şey. Birlikten gün doğdu. Kalabalık bir grupla gitme fırsatımız oldu. Normalde bizim firmamız farklı turlar düzenlemekteyiz.  Üç dine ev sahipliği yapan bu şehre bütün Kayseri’deki halkın gitmesini arzu ediyorum.

“ZOR BİR SEYAHAT OLACAK ALGISI VARDI”

Kenan Timur: Gitmeden önce oralarda savaş var. Zor bir seyahat olacak algısı vardı. Fakat gittiğimizde gördük ki çok kolay olduğunu hiçbir sıkıntı yaşamamış olduğunu gördük. Orada yaşayan Müslüman kardeşlerimizin sözde değil de, oradaki söylemlere baktığımızda, oradaki kardeşlerimizin bizi burada yalnız bırakmayın dediler. İnsanların  gözlerine de baktığınız da iyi ki geldiniz, neden bu zamana kaldınız der gibi idi. Kudüs yalnız bırakılmamalı. Bütün Müslüman alemi Kudüs’e gitsin istiyoruz.  Yer yüzünde üç  mescitten bir tanesi olan Mescid-i Aksa’yı  bütün Müslümanların görmesi ve ziyaret etmesi gerekir.  Bir sabah namazında orada ezan okunduktan sonra halka baktık.  Kabe’de kıldığımız namazın hazzını, tadını Mescid-i Aksa’da da aldık. Onu yaşadık.  Hz. Peygamberimizin kokusunu da aldık, onun ayak izini de aradık. Kuran-ı Kerim’de de ona işaret edildi. Kudüs bir sevdadır. Kudüs yalnız bırakılmamalıdır” Haber: Hüseyin GÖKTAŞ