Kayseri'de konuşan Özel: Orta direği yok ettiler! Hepsi yoksul artık...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kayseri'de konuştu: Türkiye gibi Kayseri'de her geçen gün geriye gidiyor...

Kayseri'de konuşan Özel: Orta direği yok ettiler! Hepsi yoksul artık...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kayseri’de çarpıcı açıklamalar yaptı. Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen ve partililerle bir araya gelen Özel, ekonomide yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.
"CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ NE TÜRKİYE'YE NE DE KAYSERİ'YE İYİ GELDİ"
“Cumhurbaşkanlığı hükümet sitemi ne Türkiye’ye ne de Kayseri’ye iyi geldi” diyen Özel, “Enflasyona, işsizliğe bakınca, sosyal hayata bakınca iyi gelmemiş. Bilime bakınca iyi gelmemiş. İş dünyasına iyi gelmemiş. Emekçiye, çalışanlara iyi gelmemiş. Kayseri’de kötüye gidiyor. Kayseri, AK Parti’ye geçmiş seçimlerde önemli destek veren, ama bunun karşılığını almayı bekleyen bir şehirken, bugün bambaşka bir noktada. Bugün ülkemizde en yoksul kesim milli gelirin yüzde 5’inden yararlanabiliyor” diye konuştu.
Kayseri'de konuşan Özel: Orta direği yok ettiler! Hepsi yoksul artık...Yoksulun daha yoksul, zenginin daha zengin olduğunu ifade eden Özel, “Geçen yıl yüzde 17,5 olan enflasyon, bugün TÜİK'e göre, ‘Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumunu' baş harfleridir. TÜİK'e göre yüzde 83, gerçek enflasyon ise yüzde 200 üzerinde olduğunu, aştığını vatandaş söylüyor” dedi.
"SAVAŞAN ÜLKELERDE ENFLASYON TÜRKİYE'DEN AZ"
Türkiye’nin risk priminin savaşan ülkelerden fazla olduğunu ifade eden Özel, Ukrayna’nın savaşan bir ülke olduğunu, Rusya’nın savaşan bir ülke olduğunu ancak enflasyonlarının Türkiye’den düşük olduğunu belirterek, bu duruma dikkat çekti.
"ORTA DİREĞİ YOK ETTİLER"
Özel, “AK Partililer, ‘bu global bir sorun, bütün dünyada var’ diyor, ama oralarda enflasyon yüzde 5, yüzde 7, yüzde 9. 100 liralık mal 109 lira olmuş, oralarda insanlar isyan ediyor. Türkiye’de mutfak tüpü 60-80 liralardan 300 liraları geçmiş. 6 liraya alınan mazot 30 liralara çıkmış. Eskiden orta direk vardı. Eskiden esnaf, memur maaşla çalışan orta direk vardı, hepsi yoksul artık. Hiçbirinin tatil yapmak, araç sahibi olmak, kiradan kurtulmak gibi böyle umutları kalmamış” diye konuştu.