Kayseri'de kar sadece oraya yağacak

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Kayseri'nin 5 günlük hava tahmin raporu yayımlandı. Kayseri'ye bu hafta kar yağacak mı? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de kar sadece oraya yağacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kış mevsiminin bitmesine sayılı günler kaldı. Baharın müjdesi olarak nitelendirilen cemre ise 20 Şubat’ta havaya düştü. Cemre, 27 Şubat’ta suya 6 Mart’ta ise toprağa düşecek. Cemre düşmesi, bahar bayramı nevruzun yaklaştığına işaret ediyor. Cemre düşmesi hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor. Yani kısaca cemre baharın müjdecisi olarak görülüyor. 

Kayseri'de kar sadece oraya yağacak

Kayseri’de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kayseri yeterince kar yağışı almazken uzmanlar kuraklığın kapıda olduğu konusunda uyarılarını sürdürüyor. Peki Kayseri’de “mart kapıdan baktırıp kazma kürek yaktıracak mı?” yoksa sıcaklıklar artarak devam mı edecek? Bu soruların yanıtını Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü verdi. 

Kayseri'de kar sadece oraya yağacak

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Kayseri’nin 5 günlük hava tahmin raporu yayımlandı. Rapora göre, mevsim sıcaklıklarının normallerinin üzerinde seyredeceği bekleniyor.
 

Kayseri'de kar sadece oraya yağacak