Kayseri'de kaçak avcılık

Pınarbaşı ilçesinde rutin denetimlerde kaçak avcılık yapıldığı tespit edildi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Kayseri'de kaçak avcılık
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Pınarbaşı ilçesinde rutin denetimlerde kaçak avcılık yapıldığını tespit etti.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü kontrol ekipleri tarafından Pınarbaşı İlçesi'nde yer alan Bahçecik Barajı'nda gerçekleştirilen rutin denetimde, kaçak avcılık faaliyetleri tespit edildi. Denetimler sonucunda, su yasalarına aykırı olarak kurulmuş ve sahipsiz olarak bulunan 2500 metre uzunluğundaki ağlar ele geçirildi.

Kayseri'de kaçak avlama

Kaçak avcılık, su kaynaklarının ve balık popülasyonlarının korunması için büyük bir tehdit oluşturuyor. Su yasalarına aykırı olarak avlanan kaçak avcılar, balıkların doğal üremelerini engelliyor ve su kaynaklarının kirlenmesine neden oluyor.

Kayseri'de kaçak avlama

Barajlarda kaçak avcılık, genellikle yasal olmayan yöntemlerle veya izinsiz avlanarak yapılan avcılık faaliyetlerini ifade eder. Bu tür faaliyetler genellikle su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliğini ve ekosistemin dengesini bozar. Kaçak avcılık, avlanma mevsimlerine uymamak, avlanma boyutlarına dikkat etmemek, izin almadan veya belirlenmiş kotaları aşarak avlanmak gibi kurallara aykırı davranışları içeriyor.