Kayseri'de kabus sürüyor! Uyarı geldi: Cezai yaptırım kapıda

Kayseri'de kirli kabus sürüyor. Kayseri OSB kentte en yüksek kirliliğin yaşandığı bölge olarak kayıtlara geçmişti. Hava kirliliğine bağlı ölüm yüzdesinde de bir dönem ilk 10'a giren Kayseri'de yeniden uyarı geldi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de kabus sürüyor! Uyarı geldi: Cezai yaptırım kapıda
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de kirli hava kabusu sürüyor. Kış mecsimi ile birlikte kirlilik yine arttı. Bazı bölgelerde sıkıntı gün yüzüne çıkıyor. Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde artan kirlilik nedeniyle uyarı geldi. OSB yönetimi kirli hava konusuna dikkat çekti. 

Cezai yaptırım uyarısı

Sanayiclere yönelik yapılan açıklamada hava kirliliğine dikkat çekilerek, katı yakıt tüketimine dikkat çekildi. Bu konuda ayrıca cezai yaptırım uyarısı da geldi.

Kayseri'de kabus sürüyor! Uyarı geldi: Cezai yaptırım kapıda

Kayseri OSB yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Değerli Sanayicilerimiz; Bölgemiz genelinde, hava kirliliği oluştuğu gözlemlenmektedir. İşletmelerimizde ısınma amaçlı katı yakıt tüketiminde azami dikkatin gösterilmesi; plastik atık madde, kalitesiz kömür, atık yağ ve petrol türevi atık maddelerin yakıt olarak kullanılmaması önem arz etmektedir. Yanlış uygulamalardan dolayı hava kalitesinin olumsuz etkilenmesi durumunda cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacağınızı hatırlatır, iyi çalışmalar dileriz.

Kayseri'de en yüksek kirlilik Kayseri OSB istasyonunda ölçülmüştü

Diğer yandan 106 ülkeyi kapsayan Dünya hava kirliliği raporunda Kayseri bir dönem ilk 10 İl arasında yer almıştı. Artan hava kirliliği hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kirlilik kısa vadede solunum yolu başta olmak üzere cilt, göz, sinir sistemini ve ruh sağlığını olumsuz etkilerken, uzun vadede ise bronşit, astım, kalp hastalıklarından kansere kadar çeşitli kronik hastalıkların ortaya çıkma riskini de arttırıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetim Genelgesine göre de Kayseri, Türkiye genelinde kirlilik potansiyeli bulunan riskli 60 il arasına girmişti. 

Kayseri'de kabus sürüyor! Uyarı geldi: Cezai yaptırım kapıda