Kayseri'de işsizlik sigortasına rekor başvuru!

Resmi verilere göre Kayseri'de işsizlik sigortasına başvuranların sayısı yüzde 76.9 arttı. CHP İl Başkanı Ümit Özer, AK Parti iktidarına tepki göstererek, 'İşsizlik kanayan yara. Kayseri'de de artıyor. Yıllardır aynı yüzler, aynı sözler bu kötü tablonun sebebiler' dedi.

Kayseri'de işsizlik sigortasına rekor başvuru!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, ekonomik sıkıntılar ve bu sıkıntılarla birlikte ortaya çıkan işsizlik sorununa dikkat çekti. Kentte, Türkiye İş Kurumu'ndan (İŞKUR) işsizlik ödeneği almak isteyen kişi sayısını paylaşan Özer, başvuru sayısında rekor seviyeye ulaşıldığını kaydetti.
ÖZER: OCAK 2022 REKOR İŞSİZLİK BAŞVURUSU
Kayseri’deki tabloyu gözler önüne seren CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, “Resmi verilere göre Kayseri'de işsizlik maaşına başvuran kişi sayısı önceki yıl 1883 iken şu anda bu rakam 3 bin 331 kişiye çıktı. Ocak 2022’de Kayseri’de işsizlik sigortasına rekor denecek başvuru yapıldı. Başvuru oranı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 76,9 arttı. Yine bir önceki aya göre de artış yüzde 7,8 oldu. Bu tablo, yani 2022 Ocak ayı işsizlik ödeneği başvurusu tüm zamanların en yüksek ikinci başvurusu oldu. 2022 Ocak ayında ayrıca işsizlik ödeneğini hakedenler bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 189.4 bir öndeki aya göre de yüzde 9.2 artış ile 1632 kişi oldu. Ne yazık ki AKP ile Kayseri kaybediyor, Türkiye kaybediyor ve bu kaybedişler de her geçen gün daha da artıyor. Vatandaşımız için büyük sorunları beraberinde getiriyor. AKP, vatandaşı, çaresizlik ve korku sarmalının içine sürüklüyor. Biz bu düzene dur diyeceğiz. İlk seçimde de iktidara geleceğiz ve aydınlık Türkiye'yi hep birlikte, halkımızla inşa edeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi; onlar yıktılar biz yeniden inşa edeceğiz. Onlar ayrıştırdılar, biz yeniden toplumun tüm kesimlerini kucaklayacağız" dedi.

Kayseri'de işsizlik sigortasına rekor başvuru!
"SARAYDAN BAKANLAR VE SADECE SARAYA BAKANLAR, HALKIN GERÇEKLERİNDEN UZAK"
İktidarın yanlış uygulamalarının faturasının her alanda halka çıktığını belirten İl Başkanı Özer, "Sorunlar her geçen gün çığ gibi büyüyor. Çözüm üretmesi gerekenler ise halka sadece 'sabır' çağrısı yapmakla yetiniyor. Ey yönetemeyenler, milletin sabrı taştı. Artık dayanacak gücü kalmadı. Saraydan bakanlar ve sadece saraya bakanlar, halkın gerçeklerinden çok uzak. Halk zamlar, enflasyon altında ezilirken, AKP iktidarı çarşı pazarda, evde, işte yükselen feryatları duymuyor, görmüyor. Görmek istemiyor. Yalan ve algı oyunlarıyla tükenmişliklerini gizlemeye çalışıyorlar. Her zaman dediğimiz gibi aynı yüzler, yıllardır aynı sözler, bu kötü tablonun sebebiler. Artık yeter. Umutsuzluk yok! Geliyor gelmekte olan. Halkın iktidarı yakın diyoruz. Halkımız hak ettiğini, halkın iktidarında alacak. Türkiye'nin birleştirici gücü CHP iktidara hazır.” ifadelerini kullandı. 

Kayseri'de işsizlik sigortasına rekor başvuru!

CHP’DEN VATANDAŞ ZİYARETLERİ…
Diğer yandan Özer,  parti yöneticileri ile birlikte vatandaş ziyaretlerine de devam ediyor. Özer, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı: Halkın sofrasında paylaşmaya, dertleşmeye devam. İftar sofrasının mutluluğuna yine ortak olduk. Bu neşeli ailemizle bu bereketli sofraya oturduk. Güzel insanlarla güzel günleri de konuştuk. Umutsuzluk yok. Halkın iktidarı yakın.

Kayseri'de işsizlik sigortasına rekor başvuru!

"Vatandaşa gitmeye devam. AKP'nin karanlığından bu ülkeyi hep birlikte aydınlığa taşıyacağız. Korku duvarlarını tek tek yıkacağız. Vatandaşımız her alanda rahat nefes alacak. Hep dediğimiz gibi, "Ne ezen, ne ezilen hakça bir düzen" gelecek"  

Kayseri'de işsizlik sigortasına rekor başvuru!

Kayseri'de işsizlik sigortasına rekor başvuru!

Kayseri'de işsizlik sigortasına rekor başvuru!