Kayseri'de hububat alımları devam ediyor! Üreticilere kritik uyarı

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde hububat alımları tüm hızıyla devam ediyor. 22 Temmuz tarihinde başlayan alımlar hasat sezonu tamamlanana kadar sürecek.

Kayseri’nin Tomarza’da hububat hasadının başlamasıyla birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), üreticilerden buğday ve arpa alımlarını sürdürüyor. 22 Temmuz’da başlayan alımların, ilçedeki hasat sezonu tamamlanıncaya ve üreticilerin ürün teslimleri sona erinceye kadar devam edeceği paylaşıldı.

Kayseri'de hububat alımları devam ediyor! Üreticilere kritik uyarı

Kalite kontrolü yapılıyor

TMO, randevu sistemi kapsamında üreticilerden buğday ve arpa teslim alırken, ürünler kabul öncesinde kalite ve teknik kriterler doğrultusunda detaylı kontrollerden geçiriliyor. Yapılan incelemelerin ardından uygun bulunan hububatlar, TMO depolarına sevk edilerek muhafaza altına alınıyor.

Kayseri'de hububat alımları devam ediyor! Üreticilere kritik uyarı

Alım fiyatları belli oldu

Alım fiyatlarına göre yemlik buğday kilogram başına 14,50 TL’den satın alınırken, kalite kriterlerini karşılayan ekmeklik buğdaylarda fiyat 16,50 TL’ye kadar çıkabiliyor. Arpa alımlarında ise temel fiyat 12,75 TL olarak uygulanırken, kalite şartlarını sağlayan ürünler 13 TL’den alınıyor.

Kayseri'de hububat alımları devam ediyor! Üreticilere kritik uyarı

Üreticilere kritik uyarı

Yetkililer, nem oranı yüzde 17’nin üzerinde olan hububatların, depolardaki diğer ürünlerin kalitesini olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle kabul edilmediğini belirtti. Bu nedenle üreticilerin, ürünlerini teslim etmeden önce gerekli kurutma işlemlerini tamamlamalarının önem taşıdığı ifade edildi.

Kayseri'de hububat alımları devam ediyor! Üreticilere kritik uyarı

Randevu sistemi sayesinde alım merkezinde yoğunluk yaşanmazken, hasat döneminin devam etmesiyle birlikte TMO’nun önümüzdeki günlerde de üreticilerden hububat alımlarını sürdüreceği öğrenildi.