Kayseri'de herkesin ağzını sulandıran yemek

Kayseri sadece sanayisi, gezilecek yerleri ile değil lezzetli yemekleri ile de fazlasıyla ünlü bir şehir. Bu şehrin en lezzetli yemeklerinden birisini sizlerle paylaşacağız. Sizde o lezzeti merak ediyorsanız detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bültenimizde.

Kayseri'de herkesin ağzını sulandıran yemek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İç Anadolu Bölgesi’nin en önemli şehirlerinden birisi olan Kayseri lezzetli yemekleri ile Türkiye’ye adını duyurmuş bir yer. Pastırması, sucuğu, mantısı, yağlaması, fırın ağzı ve sayamadığımız onca leziz yemekleri… Bunlardan birisi olan Fırın Ağzının tarifini paylaşacağız sizlerle. 

Lezzeti ile tadı damaklarda bırakacak Kayseri’nin en meşhur yemeklerinden birisi olan Fırın Ağzı için gerekli malzeme listemiz şöyle; Kuzu pirzola, domates, sivri biber, sarımsak, kuyruk yağı, karabiber ve tuz.

Nasıl yapıldığı sorusuna ise yanıt şöyle; Önce kuyruk yağlarımızı tepsinin en alt kısmına dizerek başlıyoruz. Ardından domates ve biberlerimizi iri iri doğruyoruz. Biberlerimizi kuyruk yağından sonra tepsiye diziyoruz. Ardından baharatlarımızı ekleyerek, etleri boşluk kalmayacak şekilde üstlerine diziyoruz ve baharatlama işlemini bir kez daha tekrarlıyoruz. Önemli noktalardan birisi ise sarımsaklar. Sarımsakların sadece dışını soyup doğramadan tepsiye koyuyoruz. Hemen ardından da domatesleri en üste etin üzerini kapatacak şekilde diziyoruz. Dilediğiniz kadar tuz ekleyebilirsiniz. Lezzeti açısından tepsinin en üst kısmına biraz daha kuyruk yağı koymak size kalmış. Yemeğinize su koymanız gerekmiyor.  Tüm malzemeler tamamsa tepsinin üzerini folyo ile kapatıp en yakın fırına gönderin. Eğer yakınınızda fırınınız yoksa evinizde 200 derecelik fırında 1,5 saat pişirmeye bırakabilirsiniz.

Not: Fırın Ağzını evde yapacaksanız kuyruk yağını tepsinin altına, taş fırına gönderecekseniz kuyruk yağını üstüne koymanız tavsiye edilir. 
Adını fırının içinde değil ağzına yakın bir yerde pişirilmesinden alan Fırın Ağzı yemeğinin tarifi bizden yapması sizden. 
Afiyet olsun.