Plan yapacak olanlar dikkat! Bakın Kayseri'de hafta sonu hava nasıl olacak?

Kayseri'de bir yağışlı bir güneşli havanın etkili olduğu şu günlerde hafta sonu vatandaşları nasıl bir hava bekliyor? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Plan yapacak olanlar dikkat! Bakın Kayseri'de hafta sonu hava nasıl olacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de kış mevsimi kurak geçti. Kayseri kış mevsimi sürecince yeterince yağışı alamazken gözler bahar mevsimine çevrildi. Bahar mevsiminin ilk ayı olan mart tam kapıdan baktırmadı ama yeniden yağışlı havaları getirdi.

Kayseri’de mart ayına girilmesiyle güneşli hava yerini yağışlı havaya bıraktı. Hafta içerisinde merkezde karla karışık yağmur etkili olurken yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini gösterdi. Ara ara hafif yağışların sürdüğü Kayseri’de bugün ise güneş yeniden yüzünü gösterdi. 

Peki Kayseri’de hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonunu değerlendirmek isteyen, şehirden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar ise havanın nasıl olacağını araştırmaya başladı. Vatandaşlar araştırmayı sürdürürken Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri’nin beş günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yarın çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlere ise kar yağışı bekleniyor. Pazar günü itibariyle ise Kayseri’de parçalı bulutlu bir hava etkili olacak.

Diğer yandan mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının salı günü itibariyle mevsim normallerinin üzerine çıkması tahmin ediliyor. 
 

Kayseri'de hafta sonu hava nasıl olacak?