Kayseri'de görüldü! Korkutan görüntü! O an ne yapmalı?

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Gürpınar Mahallesi'nde ortaya çıkan görüntü korkuttu. Vatandaşlar o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de görüldü! Korkutan görüntü! O an ne yapmalı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin, Melikgazi ilçesine bağlı Gürpınar Mahallesi’nde ortaya çıkan görüntüler korkuttu. Gürpınar Mahallesi Çayır mevkiinde domuz sürüsü görüldü.

Kayseri'de görüldü! Korkutan görüntü! O an ne yapmalı?

VATANDAŞ O ANLARI KAYDETTİ
Vatandaşlar domuz sürüsünün görüldüğü o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Domuzların sürü halinde kaçıştığı görüntüler yürekleri ağızlara getirdi. Bir anda ortaya çıkan domuz sürüsü vatandaşlar arasında kısa süreli paniğe neden oldu. Domuzlar bir süre sonra gözden kayboldu. Mahalle sakinleri bu konuda dikkatli olunması yönünde çağrı yaptı. 

Kayseri'de görüldü! Korkutan görüntü! O an ne yapmalı?
YABAN DOMUZU İLE KARŞILAŞTIĞINIZDA NE YAPABİLİRSİNİZ?
Gürpınar Mahallesi’nde bir süre önce yaşanan bu olayın ardından “Yaban domuzları ile karşılaşıldığında ne yapmalı?” sorusu akıllara geldi. 
İşte sorunun yanıtı; Domuzlar genelde insanlardan uzak dururlar. İnsan kokusunu 1-2 km. uzaktan alabilir ve yaklaşmazlar. Sizin göreceğiniz kadar yaklaşmasının sebebi ayılarda olduğu gibi; aç olması veya yavrularına karşı sizi bir tehdit olarak algılaması sebebi ile olabilir. Yoğun çalılıklarda saklandıkları ve uyudukları için yol seçiminde dikkatli olun. Karşılaşma durumunda, tam geri istikamete dönerek sakince uzaklaşın, bir süre sonra karşılaştığınız yolun etrafını dolaşarak deneyebilirsiniz. Saldırgan olduğunu hissediyorsanız yapabileceğiniz en iyi şey yakın bir ağaca çıkmaktır. Mümkünse 3 m üstü olması daha güvenli. Yaban Domuzu ‘nun size doğru ilk yaklaşması sizi anlamak için olacaktır. Koşmuyorsa bir sorun yok. İkinci yaklaşımında koşarak sizi test eder ve “bak ben ne kadar hızlı koşabiliyorum” diye güç gösterisi yapar. Bundan sonraki koşusu saldırmak için olacaktır.

Kayseri'de görüldü! Korkutan görüntü! O an ne yapmalı?

KAÇACAK YERİNİZ YOKSA...
Üstünüze doğru saldırıya geçerse ve kaçacak yeriniz yoksa, size yaklaşmasını bekleyip hızlı bir şekilde kenara çekilmeniz size vakit kazandırır. Domuzlar esnek olmayan yapıları yüzüden hızlı dönemezler.
Fiziksel temasa girdiyseniz yere düşmemeye çalışın, düştüğünüzde çok daha fazla zarar verebilirler.  İstatistiklere göre insanlara yapılan saldırılar 1 dakika civarında sürüyor.

Kayseri'de görüldü! Korkutan görüntü! O an ne yapmalı?
YABAN DOMUZLARI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
Yaban Domuzu ‘na Türkiye’nin neredeyse her yerinde rastlamak mümkün. Yaban domuzu çok iyi tat ve koku alır. Sürüler halinde gezer. Hem otobur, hem de etoburdur, bitki kökleri, sebze, meyve, sürüngen ve böceklere kadar neredeyse herşeyi yer. Ortalama 1,5 m. uzunluğunda, 1m. yükseliğinde olurlar. 300 kiloya kadar çıkabilirler. 20’li sürüler halinde gezerler. Bir kerede 12 yavruya kadar doğurabilir. Tek büyük faydası yiyecek bulmak için toprağı kazarak havalanmasını sağlamaktır.
Yaklaşık 15-20 km. hızla koşabilirler
Sivri çene dişleri sebebi ile çok ciddi zarar verebilirler
Dışkıları sebebi ile su kaynaklarını kirletebilirler
Temas halinde mikrop bulaştırabilir ve ateşe sebebiyet verebilir
Sürü halinde dolaşırlar
Sürelerin tamamı erkek veya tamamı dişidir, sadece çiftleşme (Kasım – Ocak) döneminde dişileri ile biraraya gelirler.
Sanılanın aksine dişlerini bilemezler, büyüyen dişler çeneye zarar verdiği için kırarlar
Domuz ayak izi keçi izine benzer
Kürkünü toprak ve çamura bulayarak zırh gibi kullanır.
Yaban Domuzu dolunayda çok aktif olur
Boyun yapısı nedeni ile hızlı yön değiştiremezler
Çamur banyosunu vücudundaki parazitlerden kurtulmak için yapar
Yaşam süresi ortalama 10 yıldır
Yaralı ise aşırı saldırgan ve tehlikelidir.