Kayseri'de gizli kalmış lezzet: Çiidmez!

Çok bilinmeyen ama tadı enfes olan bu kızartmayı biliyor musunuz? Tarifi öğrendikten sonra Pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak bu lezzetin tarifini sizler için hazırladık. Kayserili vatandaşlarında severek tükettiği çiidmez nasıl yapılır. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bülteninde…

Kayseri'de gizli kalmış lezzet: Çiidmez!

Kayserili vatandaşlarında severek tükettiği çiidmez nasıl yapılır. Mutfağımızda birçok bilinmeyen lezzet var onlardan bir tanesi’de hem ekonomik hemde tadı güzel olan çiidmez tarifi. Poğaça, kek ve börek gibi yapımı zahmetli olan bu kahvaltılıkları yapmak istemiyor musunuz? ya da farklı tatlar mı arıyorsunuz? işte hazırladığımız bu çiidmez tarifi tam size göre.
Malzemeler
1 yumurta 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 bardak süt
1 çay kaşığı tuz
UnKayseri'de gizli kalmış lezzet çiidmezHazırlanışı
Öncelikle uygun bir kaba sütü, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzu alıp güzelce çırpıyoruz. Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Hamurumuzun çok cıvık ve çok katı olmamasına dikkat ediyoruz. Önceden ısıttığımız tavaya yemek kaşığı yardımıyla hamurumuzu yavaş yavaş ilave ediyoruz hamurlar kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz. 
Tarifi bizden yapması sizden afiyet olsun.