Kayseri'de gençler için özel program

Kayseri'de düzenlenen Piknik ve Meydan Meşki Programı'nda gençlerle bir araya gelen MTTB Kayseri Şube Başkanı Güney, önemli mesajlar verdi.

Millî Türk Talebe Birliği (MTTB) Kayseri Şubesi ve Genç Kızılay Kayseri Şubesi iş birliğinde düzenlenen Piknik ve Meydan Meşki Programı,  Kayseri'de yoğun katılımla gerçekleşti.

Programa Şube Başkanı katıldı

Milli Türk Talebe Birliği Kayseri Şube Başkanı, Muhammed Huzeyfe Güney’in katılımıyla gerçekleşen program, “Önce ahlak ve maneviyat odaklı bir hayat kurulmalıdır” anlayışı çerçevesinde gerçekleştirilen söyleşi ile başladı.

Kayseri'de gençler için özel program

‘Dava sahibi insanlar zamanı inşa eder’

Programda konuşan Güney, ideallere inanan, aynı medeniyet tasavvurunu paylaşan ve aynı istikamete yürüyen gönüller olarak bir araya geldiklerini vurguladı. Güney Necip Fazıl Kısakürek'in "Zaman bendedir ve mekân bana emanettir” mısrası üzerinde durarak, “Bugün birçok insan zamanı tüketirken, dava sahibi insanlar zamanı inşa eder. Çünkü zaman, sadece saatlerin akışı değildir, ömrümüzün sermayesi, davamızın en kıymetli hazinesidir. Mekân ise yalnızca üzerinde yaşadığımız coğrafya değildir. Bu topraklar, Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Sakarya'dan 15 Temmuz'a kadar nice fedakârlıklarla bize emanet edilmiş kutlu bir mirastır. Bu emaneti koruyacak olanlar ise milli ve manevi değerlerine bağlı şuurlu gençlerdir” ifadelerine yer verdi.

‘Gençler telefon ekranlarında toplanmasın’

Şube Başkanı Güney, MTTB’nin gençliği sadece diploma sahibi bireyler olarak değil, ahlakıyla örnek olan, ilmiyle öne çıkan, milletine hizmet etmeyi şeref bilen bir nesil olarak yetiştirmeyi hedeflediĞİNİ vurguladı. Programda 350 gence seslenen Güney, “Biz istiyoruz ki gençlerimiz telefon ekranlarının değil, ilmin, sanatın, sohbetin ve kardeşliğin etrafında toplansın. İstiyoruz ki gençlerimiz birbirini tüketen değil, birbirini yetiştiren bir anlayışın temsilcisi olsun” ifadelerine yer verdi.

‘Zamanını israf etmeyin’

MTTB'nin tarih boyunca üstlendiği misyonunun Sadece bugünün değil, yarının Türkiye'sini inşa edecek öncü gençliği yetiştirmek olduğuna değinen Güney, “Rabbimiz bizlere, zamanını israf etmeyen, mekânına sahip çıkan, milletine hizmet eden, ahlak ve maneviyatı hayatının merkezine alan bir gençlik olmayı nasip eylesin” açıklamasında bulundu. Ayrıca Güney düzenlenen programda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.