Kayseri'de Filistin'e destek buluşması

Kayseri Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler Filistin için buluştu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de Filistin'e destek buluşması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Üniversitesi Develi Seyrani Kampüsünde 50 akademisyen ile yaklaşık 2 bin 500 öğrenci Filistin’e destek için buluştu. Burada Filistin’e destek sloganları atılırken Kayseri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Zeki Tekin tarafından da bir açıklama yapıldı. 

Binlerce öğrenci ve akademisyen neden bir araya geldi?

Açıklamada, “7 Ekim’den bu yana Filistin’in Gazze şeridi, İsrail’in havadan ve karadan saldırılarıyla, evleri, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri ve tüm üniversiteleri yok edilmiş; çocuk, kadın, yaşlı gözetilmeksizin on binlerce masum Filistinli bütün insanlığın gözleri önünde vahşice katledilmiş, binlercesi sakat bırakılmıştır. İsrail’in başta ABD olmak üzere müttefiklerinin aleni desteğiyle gerçekleştirdiği bu soykırım ne yazık ki hâlen devam etmektedir. Ülkemiz başta olmak üzere vicdan sahibi yönetimlerin barışçıl çabaları da İsrail’i durdurmaya yetmemiştir. 

Katliamcı İsrail’in uyguladığı bu soykırım, insanlığın maşeri vicdanda infial uyandırmış, başta Columbia Üniversitesi olmak üzere ABD’nin diğer üniversitelerine dalga dalga yayılarak barışçıl bir şekilde soykırım karşıtı protesto eylemleri başlamıştır.

Ancak, kendini özgürlükler ülkesi olarak tanıtan ABD, Gazze’deki soykırımı kınayan üniversite öğrencileri ve öğretim elemanlarına karşı orantısız bir güçle ve şiddetle müdahalelerde bulunmaktadır. Akademik ve bilimsel özgürlüğe tamamen aykırı olan bu kaba ve sert uygulamalar tarihe kara bir leke olarak geçecektir. 

Bizler Kayseri Üniversitesi Develi Seyrani Kampüsündeki İslami İlimler Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ve Hüseyin Şahin Meslek Yüksek Okulu hocaları ve öğrencileri olarak, İsrail’in insanlık onur ve haysiyetini hiçe sayarak sürdürdüğü sistematik soykırımı kınıyor ve derhal durdurulması gerektiğini beyan ediyoruz.
Ayrıca ABD üniversitelerinde, bu soykırıma karşı yürütülen kınama girişimlerinin orantısız bir şekilde şiddet ve kaba güç kullanılarak bastırılmasından vaz geçilmesini güçlü bir şekilde vurguluyor, vicdanının sesini dinleyen üniversite öğrencileri ile öğretim elemanlarının yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.” denildi. 

Binlerce öğrenci ve akademisyen neden bir araya geldi?

Daha sonra İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr Lütfullah Cebeci tarafından dua edildikten sonra öğrenciler olaysız şekilde dağıldı. Program esnasında emniyet tarafından tedbir alındığı görüldü.