Kayseri'de Esnaf Odası'nın 'ekmeğe zam' çıkmazı! Beklenen açıklamayı bu hafta da yapmadılar!

Kayseri'de Esnaf Odası Başkanı 31 Mayıs'ta 'Ekmeğe henüz zam kararı alınmadı' diyerek, açıklama için bu haftayı işaret etmişti. Oda Başkanı 'zam yok' açıklaması yaptıktan bir gün sonra fırınlarda ekmek çoktan zamlı satılmaya başlanmıştı. Bugün KESOB yönetimi toplandı. Ancak zam kararına yönelik işaret edilen haftada da konuyla ilgili sessiz kalınması dikkat çekti.

Kayseri'de Esnaf Odası'nın 'ekmeğe zam' çıkmazı! Beklenen açıklamayı bu hafta da yapmadılar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, geçtiğimiz hafta Kayseri’de henüz ekmeğe zam kararı alınmadığını savunarak, “Ekmeğe zam haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Birliğimize bağlı Fırıncılar ve Uncular Odası tarafından yapılan ve basında yer alan ekmeğe zam konusu hakkında Birliğimiz tarafından bir karar alınmamış ve duyurusu yapılmamıştır” ifadelerini kullanmıştı.
ODAKIR "ZAM" AÇIKLAMASI İÇİN BU HAFTAYI İŞARET ETMİŞTİ, AMA ZAMLI TARİFE ÇOKTAN UYGULAMAYA BAŞLAMIŞTI...
KESOB Başkanı Odakır, zam kararıyla ilgili de bu haftayı işaret ederek, “Gelecek hafta komisyonun yapacağı toplantı ile ekmek satış fiyatı görüşülecek ve karara bağlanıp duyurusu yapılacaktır” açıklaması da yapmıştı. Bu açıklamanın üzerinden bir hafta geçti, ancak KESOB’tan işaret edilen hafta yani bu hafta zamla ilgili bir açıklama yapılmadı. Oysa fırınlarda Odakır’ın bu yönde 31 Mayıs’ta yaptığı “zam kararı alınmadı” açıklaması sonrasında zam kararı çoktan uygulanmaya başlamıştı. Bazı fırınlarda ise 1 Haziran tarihine dikkat çekilerek “200 gr ekmeğin fiyatının 5 TL olduğuna” yönelik uyarı yazıları ve zamlı yeni tarife de yer alıyordu. 
KESOB YÖNETİMİ TOPLANDI AMA BU KONUDA AÇIKLAMA YAPILMADI
KESOB yönetimi bugün yani haftanın son iş günü toplandı ve gündemindeki konuları görüştü. Ancak bugün yapılan toplantı sonrasında da merakla beklenen “ekmeğe zam” konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. 
Esnaf Odası'ndan yapılan yönetim toplantısıyla ilgili olarak yapılan açıklamada sadece “Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı. KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, alınan kararların ve toplantının hayırlara vesile olmasını diledi” ifadeleri yer aldı.
Kayseri'de Esnaf Odası'nın 'ekmeğe zam' çıkmazı! Beklenen açıklamayı bu hafta da yapmadılar!ODAKIR 31 MAYIS’TA YAPTIĞI AÇIKLAMADA EKMEĞE ZAM KONUSUNDA NE DEMİŞTİ?
KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, basında yer alan 'Ekmek 5 TL oldu' haberlerin yalanlamış ve henüz “zam kararı” alınmadığını savunmuştu. Odakır, “Çıkan haberlere ve tek taraflı yapılan duyuruya karşı vatandaşlarımızın ve fırıncı esnafımızın hassas olmalarını rica ediyoruz” diyerek, şu ifadeleri kullanmıştı: Bugün basında yer alan ekmeğe zam haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü ekmek satış fiyatına yönelik yapılacak yeni düzenlemelere tek bir mercii tarafından karar verilmemektedir. Birliğimize bağlı Fırıncılar ve Uncular Odası tarafından yapılan ve basında yer alan ekmeğe zam konusu hakkında Birliğimiz tarafından bir karar alınmamış ve duyurusu yapılmamıştır. 
"VATANDAŞI DA FIRINCI ESNAFI DA MAĞDUR ETMEYECEK BİR KARAR ALINACAK"
Bu kapsamda, gelecek hafta Kayseri Valiliği, Kayseri Ticaret İl Müdürlüğü, Kayseri Ticaret Odası ve KESOB yetkililerinden oluşan
komisyonun yapacağı toplantı ile ekmek satış fiyatı görüşülecek ve karara bağlanıp duyurusu yapılacaktır. Yapacağımız toplantıda artan maliyetler de göz önüne alınarak fırıncı esnafımızın da, vatandaşımızın da mağdur olmayacağı bir karara varılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyuruyor, çıkan haberlere ve tek taraflı yapılan duyuruya karşı vatandaşlarımızın ve fırıncı esnafımızın hassas olmalarını rica ediyoruz."
Kayseri'de Esnaf Odası'nın 'ekmeğe zam' çıkmazı! Beklenen açıklamayı bu hafta da yapmadılar!

'Ekmek zammı' tartışması sürüyor! İşte Kayseri'de esnafın 'ekmeğe zam' talebinin belgesi! AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN