Kayseri'de 'Erciyes'te var mı, yok mu?' tartışması!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. Toplantıda 'Erciyes'te su var mı, yok mu?' bilmecesi dikkat çekti. Detaylar, Kayseri Olay Haber merkezinde hazırladığımız Kayseri Haber bülteninde...

Kayseri'de 'Erciyes'te var mı, yok mu?' tartışması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. Mehmet Savruk Başkanlığındaki toplantıda 96 gündem maddesi görüşüldü. 

Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında gündemde yer alan  “Erciyes Dağını kaplıca turizmine kazandırmak amacıyla açılması planlanan Jeotermal Sondaj Kuyusunun ortak proje kapsamına alınması ve mali destek sağlanması için Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile İş Birliği Protokolünü ve bu protokol kapsamında geliştirilecek proje bazlı protokolleri imzalamak üzere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesi talebinin görüşülmesi” yönündeki maddeyle ilgili söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özer, dikkat çeken ifadeler kullandı. Yaklaşık 5 yıldır konunun gündemde olduğunu, ancak bir türlü sonuca ulaşılamadığını kaydeden Özer, belirsizliğin bitmesi gerektiğini söyledi. 

Konunun uzun süredir kent gündeminde olduğunu, ancak uzun süredir de bir aşama kaydedilemediğine dikkat çeken CHP'li Özgür Özer, “Konu neredeyse 5 yıldır var. Ortada bir şey varsa 'var' deyin, yoksa da 'yok' deyin. Artık bir netliğe kavuşsun bu konu” diye konuştu.

ARAŞTIRILIYOR! BELKİ  OLACAK...
Özer’in bu yöndeki çıkışına, Meclis’e Başkanlık eden AK Partili Mehmet Savruk, “Araştırma yapılıyor. Belki olacak” yanıtını verdi.
CHP’li Özgür Özer de bunun üzerine, “Olacaksa olsun artık. Bitsin. Var mı, yok mu?” dedi.

ERCİYES'TE SU ÇIKACAK MI, ÇIKMAYACAK MI?
Diğer yandan söz konusu gündeme maddesi kabul edilirken, adeta bilmeceye dönen “Erciyes’te sıcak su var mı yok mu?” tartışmasının nasıl sonuçlanacağı, Erciyes’in kaplıca turizmine açılıp, açılmayacağı ise merak konusu oldu.