Kayseri'de en çok tarım alanının yok olduğu ilçe belli oldu?

Kayseri, tarım alanı büyüklüğü il sıralamasında 5'inci sıradan 9'uncu sıraya geriledi. Peki en çok kayıp hangi ilçede... İşte düşündüren tablonun ayrıntıları...

Kayseri'de en çok tarım alanının yok olduğu ilçe belli oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, son yıllarda Kayseri’nin 16 ilçesinin 13’ünde tarım alanı azalma yaşanırken, 3 ilçesinde ise tarım alanında artış yaşandı. Son 19 yılda Kayseri’de tarım alanı en fazla oransal olarak azalan ilçe Hacılar oldu. Hacılar ilçesi tarım alanlarının 84,3’ünü kaybederek, ilk sırada yer aldı. Akkışla ilçesi yüzde 47,8 lik kayıp ile ikinci sırada yer alırken, Sarıoğlan ise yüzde 44,1 kayıp ile üçüncü sırada yer aldı.
Kayseri'de en çok tarım alanının yok olduğu ilçe belli oldu?Kayseri’de tarım alanı en fazla alan olarak azalan ilçe sıralamasında da, Pınarbaşı 352 bin 160 dekar olarak ilk sırada yer aldı. Bünyan 234 bin 829 dekar ile ikinci sırada, Sarıoğlan'da yine sıralamada 180 bin 408 dekar ile üçüncü sırada yer aldı. Kocasinan, Talas ve Tomarza ilçeleri ise son 19 yılda tarım alanlarını artıran ilçeler oldu.
Kayseri'de en çok tarım alanının yok olduğu ilçe belli oldu?