Kayseri'de en çok o aday internette arandı

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaştıkça adaylarında seçim yarışı hız kazanıyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığındaki seçim yarışının sonuçlarının nasıl olacağı merakla beklenirken Kayseri'nin internette en çok aranan adayı belli oldu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de en çok o aday internette arandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yerel seçimler için geri sayım başladı. Türkiye 31 Mart’ta sandık başına gidecek. Yapılacak Mahalli İdareler seçimi ile belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyeti belli olacak.

Seçime sayılı günler kala yarış daha da heyecanlı bir hale geliyor. Başkan adayları çalışmalarını arttırarak devam ediyor. Adayların seçim çalışmaları sürerken anket sonuçları da yavaş yavaş yayımlanmaya başladı. 3’ü bağımsız 27 adayın yarıştığı Büyükşehir Belediyesinde yapılan iki anket sonucunda da (Optimar/NetAr) AK Partili mevcut başkan ve aday Memduh Büyükkılıç önde olduğu görüldü. 

Kayseri'de en çok o aday internette arandı

Peki en çok hangi aday aratıldı?

Farklı mesleklerle olan adayların hem çalışmaları hem projeleri hem de özel hayatları bu süreçte yakından takip ediliyor. Vatandaş başkanlara dair merak ettiği soruların yanıtını internetten aratıyor. Bu çerçevede Google Ads verilerine göre, şubat ayında Kayseri’de en çok aratılanlar listesinde ilk sırada iki isim yer aldı. Bunlardan birisi Cumhur İttifakı’nın adayı Memduh Büyükkılıç olurken bir diğeri Saadet Partisi adayı Mahmut Arıkan oldu. Büyükkılıç ile Arıkan’ı CHP’nin adayı Murat Molu takip etti. Listede Molu’nun ardından İYİ Parti’nin adayı Kazım Yücel, Yücel’in ardından da Yeniden Refah Partisi’nin adayı Abdullah Özkırış yer aldı. 

Kayseri'de en çok o aday internette arandı

Son üç aylık değişime bakıldığında ise en büyük çıkışı CHP’li Molu’nun yaptığı görüldü. Yıllık değişime bakıldığında ise yine listede CHP’li Molu’nun ve SP’li Arıkan’ın büyük çıkış yaptı. 

Kayseri'de en çok o aday internette arandı