Kayseri'de Emniyet'inden peş peşe operasyonlar

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, 7-13 Eylül 2026 tarihleri arasındaki çalışmaları açıkladı.

Kayseri’de polis ekiplerinin suç ve suçlularla mücadelesi kent genelinde aralıksız sürüyor. Kayseri  Emniyet Müdürlüğü, 7-13 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmaların bilançosunu açıkladı. Bir haftalık süreçte kesinleşmiş hapis cezası bulunan yüzlerce kişi de yakalandı.

329 aranan şahıs yakalandı

Polisin aranan şahıslara yönelik çalışmaları da dikkat çeken sonuçlar ortaya koydu. Haklarında toplam 133 yıl 4 ay 5 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 329 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 62'si adli makamlarca tutuklandı.

Terör soruşturmaları 

Terör örgütlerine yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 5 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı. Risk Analiz ekiplerinin çalışmaları sonucunda ise çeşitli suçlardan aranan 2 şahıs yakalanarak haklarında gerekli işlemler gerçekleştirildi.

Kentte meydana gelen 4 fuhuş olayı kapsamında da 10 şahsa idari işlem uygulandı.

Ele geçirilenler

Emniyet ekiplerinin çalışmaları kapsamında 2 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek, 11 kurusıkı tabanca ile bin 280 adet fişek ele geçirildi.

Uyuşturucu operasyonları 

Narkotik suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen 14 operasyonda 3 bin 608,12 gram narkotik madde ile 178 adet uyuşturucu ve uyarıcı hap ele geçirildi.

Operasyonlarda toplam 28 şahıs hakkında yasal işlem yapılırken, bunlardan 10'u çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

13 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı

Hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik çalışmalarda 13 faili meçhul olay çözüme kavuşturuldu, 5 hırsızlık şüphelisi yakalandı.

Çalışmalar sonucunda 1 otomobil, 1 motosiklet, 1 scooter ve 1 bisikletin yanı sıra 350 bin TL değerindeki hırsızlık malzemeleri ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler tam ve eksiksiz olarak sahiplerine teslim edildi.

Siber suçlarda sanal devriye

Siber suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen 1 operasyonda 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 1'i adli makamlarca tutuklandı.

Çevrimiçi müstehcenlik, yasa dışı bahis ve kumarla mücadele amacıyla internet ortamında sürdürülen sanal devriye faaliyetlerinde toplam 193 hesapla ilgili çalışma yapıldı. Yapılan incelemelerde 127 hesap kullanıcısı ve internet sitesi tespit edilerek gerekli işlemler başlatıldı.

Kaçakçılık operasyonları 

Kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda 536 bin dal doldurulmuş makaron, 2 bin 897 adet puro, 776 paket sigara, 4 kilogram tütün ve 14 adet elektronik sigara ele geçirildi.

Toplam 5 olay kapsamında 41 şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılırken, 22 şahıs adli makamlarca tutuklandı.