Kayseri'de 'Ehliyet Çetesi' çökertildi!

Her gün çökertilen çete haberlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez de ehliyet çetesi çökertildi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de 'Ehliyet Çetesi' çökertildi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’de son dönemde neredeyse her gün bir çetenin çökertildiği haberi gündeme geliyor. Kayseri’de de suç işlemek amacıyla örgüt kuran bir çete çökertildi. Bu çetenin faaliyet alanı ise ehliyet… Yahyalı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Kayseri İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Yahyalı İlçe Jandarma Komutanlığında yürütülen çalışmalar neticesinde; Yahyalı’da 4 şüpheli (T. F. ,V. D. , O. N. ,ve Ş. K.) yakalanarak gözaltına alındı. Kayseri Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Yahlalı’daki 4 kişinin yanı sıra farklı illerdeki 6 kişinin daha önce Ehliyet sınavında başarısız olan kişilerin yerine farklı illerde e-sınav ve direksiyon sınavlarına sürücü kursları aracılığı ile başka şahısların girmesini sağlamak suretiyle örgütlü olarak Resmi belgede sahtecilik ve ÖSYM Hizmetleri Hakkındaki Kanununa Muhalefet suçlarını işlediği tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, ‘İcra edilen aramalarda şüphelilere ait (3) adet Sürücü Belgesi, ayrıca başka şahıslara ait (3) adet kimlik fotokopisi, (3) adet adli sicil belgesi fotokopisi, (3) adet okul diploma fotokopisi, (3) adet fotoğraf ele geçirilmiş olup, aynı soruşturma dosyası kapsamında farklı illerde ikamet eden (6) şüpheli hakkında adli işlemler başlatılmıştır. Yahyalı ilçesinde gözaltına alınan (4) şüpheli adli makamlara sevk edilecektir.’ İfadelerine yer verildi. 

Kayseri'de 'Ehliyet Çetesi' çökertildi!