Kayseri'de dört mevsim üretim için yeni adım
Kayseri Ticaret Borsası, Kocasinan ilçesindeki Elmalı Mahallesi'nde kurulan Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım projesinde altyapı çalışmalarının başladığını duyurdu.
Kayseri’nin Kocasinan ilçesindeki Elmalı Mahallesi’nde kurulan Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım projesinde altyapı çalışmaları başlandı.
Bu konuya ilişkin Kayseri Ticaret Borsası’nın resmi sosyal mecralarında yaptığı paylaşımda Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesinde altyapı çalışmalarının devam ettiğini yayımladı.
Altyapı çalışmaları sürüyor
Kayseri Ticaret Borsası’nın yapmış olduğu paylaşımda şu sözlere yer verildi:
“Kayseri’mizin tarımsal geleceğine yön verecek Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgemizde altyapı çalışmalarımız yoğun bir tempoyla sürüyor.”
Projenin amacı yılın 12 ayı kesintisiz üretim yapmakla birlikte yüksek katma değerli tarımsal ürünler üretmek ve ihracatı artırmak olarak belirlendi. Bölgede devam eden altyapı çalışmaları kapsamında, yol ağı, içme ve kullanma suyu hatları, atık su ve yağmur suyu hatları, elektrik dağıtım şebekesi, telekomünikasyon altyapısı, çevre aydınlatması ve SCADA otomasyon sistemleri oluşturularak çalışmalar tamamlandığında yatırımcılar doğrudan sera kurmaya başlayabilecek duruma gelecek.
34 sera ve 9 sanayi parseli yer alacak
Projenin kurulduğu alan yaklaşık 1 milyon 237 bin metrekarelik (1.237 dekar) bir bölgeden oluşuyor. Bölgede 34 sera parseli ve 9 sanayi parseli yer alacak. Üretilen ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması da aynı bölgede yapılacak.
Kayseri Ticaret Borsası ve yerel paydaşlar tarafından hayata geçirilen proje tamamlandığında Kayseri’nin sadece sanayi değil hem de tarımsal üretimde de önemli bir merkez haline gelmesi hedefleniyor. Özellikle domates, biber ve salatalık gibi örtü altı ürünlerin dört mevsim üretimi ve ihracatı planlanıyor.

