Kayseri'de dolandırıcılık alarmı

Kayseri'de belediye, bazı kişilerin belediye personelinin isimlerini kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalıştığını belirterek vatandaşları uyardı.

TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde son dönemde artan dolandırıcılık olayları, vatandaşları hem maddi hem de manevi olarak etkiliyor. Özellikle telefon, sosyal medya ve e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden yapılan dolandırıcılık girişimleri, belediye çalışanlarının isimlerini kullanan kişiler aracılığıyla yaygınlaşıyor. Kayseri'de kurum ve kuruluşlar vatandaşları bu tür girişimlere karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumları ilgili mercilere bildirmeleri konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor.

Talas Belediyesi’nden uyarı

Talas Belediyesi, bazı şahısların belediye başkanı ve personel isimlerini kullanarak vatandaşlardan para veya yardım topladığını belirterek, bu kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı. Yetkililer, vatandaşların dolandırıcılık girişimlerini fark ettiklerinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmelerini istedi.

Dolandırıcılık yöntemleri  

Belediyeden yapılan açıklamada; dolandırıcıların genellikle hasta yardım kampanyaları, bağış veya acil para talepleri üzerinden vatandaşları kandırmaya çalıştığı ifade edildi. Vatandaşlardan:

Belediye personelinin isimlerini kullanarak arayan şahıslara itibar etmemeleri,
Para veya yardım taleplerine cevap vermemeleri,
Şüpheli durumları 112’ye bildirmeleri  konusunda hassasiyet göstermeleri istendi.