Kayseri'de dolandırıcılar bu kez de işsiz vatandaşları gözüne kestirdi! Uyarı geldi
Kayseri'de dolandırıcıların hedefi bu kez de işsiz vatandaşlar oldu. Kurumun adı ve logo bilgileri kullanılarak vatandaşlar mesaj yoluyla dolandırılmaya çalışıldı. İŞKUR'dan uyarı geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haberimizde.
Kayseri’de dolandırıcılar her gün yeni yöntemler kullanıyor. Dolandırıcıların hedefinde bu kez işsiz vatandaşlar yer aldı. Çalışma ve İş Kurumu Kayseri İl Müdürlüğü’nün (İŞKUR) adı ve logosu kullanılarak vatandaşlara mesajlar atıldı. Dolandırmak amacıyla gönderilen mesajların ardından İŞKUR Kayseri’ye şikayetler arttı.
İŞKUR'dan açıklama yapıldı
İŞKUR yaptığı açıklamayla vatandaşları mağdur olmamaları için uyardı. İŞKUR’un açıklamasıyla hiçbir şekilde kimseye whatsapp üzerinden veya bilgi talebi amacıyla mesaj gönderilmediği vurgulandı.
İŞKUR’dan yapılan açıklama şöyle;
“Son dönemlerde çeşitli sahte telefon numaralarından Kurumumuz ve İl Müdürlüğümüzün adını, logo bilgilerini kullanarak dolandırıcılık amaçlı mesajlar gönderildiği tespit edilmiştir. 01.11.2025 tarihinde yapılan son ve yoğun gönderim nedeniyle de ilgili şikayetler yapılmış ve adli süreçler başlatılmıştır.
Vatandaşlarımızın daha sonra mağduriyet yaşamamaları adına bu tarz mesajlara itibar etmemelerini, Kurumumuz genelinde ve İl Müdürlüğümüz özelinde hiçbir şekilde bilgi talebi amacıyla mesaj gönderilmeyeceğini, mesaj aracı olarak whatsapp uygulamasının kullanılmadığını özellikle belirtmek isteriz.
Kurumumuz iş arayanlarına gönderilmekte olan iş ilan bilgilerini ve duyuruları içeren mesajlar GSM operatörleri mesajları kullanılarak, gönderici adı ‘ISKUR’ resmi adıyla yapılmaktadır.
İş arayan vatandaşlarımızın ve işverenlerimizin hizmetlerimizden faydalanacakları tek ve Resmi sitemiz ‘www.iskur.gov.tr’dir kamuoyuna saygıyla duyurulur.”