Kayseri'de doğalgaz bekleyen mahallelerle ilgili Bakan'dan açıklama

Kayseri'de doğalgaz bekleyen mahallelerin durumu ne olacak? Konuyla ilgili olarak Bakan'dan açıklama geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, merak konusu olan sorunla ilgili olarak açıklama yaptı.

Kayseri'de doğalgaz olmayan bazı mahallelerin durumu bir süre önde gündeme taşınmıştı. Buna göre, Talas ilçesine bağlı kırsal mahallelerinde vatandaşların doğalgaz erişimine yönelik sorunların yaşandığı ifade edildi. 

Kayseri'de doğalgaz bekleyen mahallelerle ilgili Bakan'dan açıklama

Bakan Bayraktar'tan Kayseri açıklaması

Doğalgaz altyapısı ve abonelik süreçlerinde yaşanan sorunların giderilmesine yönelik olarak artan talepler, bir süre önce Meclis gündemine de taşınmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kentte merak konusu olan konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. 

Kayseri'de doğalgaz bekleyen mahallelerle ilgili Bakan'dan açıklama

Dağıtım faaliyetlerini doğalgaz şirketlerinin yaptığını ifade eden Bakan Bayraktar, ayrıca uygulama imar planı olmasına karşın yolların imar mevzuatına uygun olarak açılmamış olduğu alanlarda doğal gaz talebinin karşılanabilmesi için ilgili belediyelerin gerekli meclis
kararını alması gerektiğini söyledi.

Bakan Kayseri'deki mahalleleri sıraladı!

Yerleşim yerlerine doğal gaz ulaştırılması amacıyla yapılan yatırım planlamalarının yerleşim yeri merkez nüfusu, mevcut veya planlanan iletim hatlarına olan uzaklık, coğrafi koşullar, tüketim potansiyeli ve yapılacak yatırımın doğal gaz dağıtım tarifesine etkisi dikkate alınarak yapıldığını kaydeden Bakan Alparslan Bayraktar, kentte doğalgaz bekleyen mahallelerle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: Yerleşim yerlerine doğal gaz ulaştırılması amacıyla yapılan yatırım planlamalarının yerleşim yeri merkez nüfusu, mevcut veya planlanan iletim hatlarına olan uzaklık, coğrafi koşullar, tüketim potansiyeli ve yapılacak yatırımın doğal gaz dağıtım tarifesine etkisi dikkate alınarak yapıldığını kaydeden Bakan Alparslan Bayraktar, kentte doğalgaz bekleyen ve bu konuda gündeme taşınan bazı mahallelerle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: Kayseri ilimiz Talas ilçesine bağlı kırsal mahallelerden Akçakaya, Başakpınar, Çatakdere, Endürlük, Kepez, Kuruköprü, Reşadiye ve Zincidere mahallelerinde doğal gaz dağıtım altyapısı tesis edilmiş olup, vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur. Ayrıca doğal gaz şebekesinin bulunduğu bölgelerde bağlantı ve abonelik işlemleri yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve imar durumu esas alınarak yürütülmektedir.

Kayseri'de doğalgaz bekleyen mahallelerle ilgili Bakan'dan açıklama

Talas'ta kaç konut abonelik işlemlerini tamamladı? Bakan 2027-2031 dönemini işaret etti

Talas'la ilgili rakamlar da paylaşan Bayraktar, 'Talas ilçemizde tesis edilen 560 km'lik doğal gaz şebekesi ile ulaşılan 73.909 konuttan 68.337'si abonelik işlemlerini tamamlamış olup, mevcut durumda 67.553 konut aktif olarak doğal gaz hizmetinden yararlanmaktadır. Talas ilçesindeki kırsal mahallelere yönelik olarak; 6360 sayılı Kanun kapsamında ilçe belediyesine bağlanan ve teknik, ekonomik kriterleri karşılayan alanlar yatırım programına dâhil edilmektedir. Bu doğrultuda, imar şartlarının oluşması ve onaylanması halinde 2027-2031 dönemi taslak planlamaları kapsamında Talas ilçesinde 100 km'lik ek doğal gaz dağıtım şebekesinin yapılması öngörülmektedir' dedi. 

Kayseri'de doğalgaz bekleyen mahallelerle ilgili Bakan'dan açıklama

Bakan'dan soru önergesine yanıt geldi

Diğer yandan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, vatandaşlardan gelen taleplerin ardından doğalgaz sıkıntısını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşımış ve konuyla ilgili Bakan Bayraktar'ın cevaplandırması istemiyle soru önergesi vermişti. Bakan'dan beklenen cevap geldi. Bakan Bayraktar, 2027-2031 dönemini işaret etti.