Kayseri'de doğadan topladığı malzemelerle kendi atölyesini kurdu

Kayseri'de yaşayan ve 6 yıldır emekli olan Mustafa Balta ormanlardan topladığı kozalak, pelit, palamut ve ağaç dalları ile biriktirdiği fıstık ve ceviz kabuklarından insan ve hayvan figürleri yapıyor.

Kayseri Olay Haber kaynağını Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin!
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de doğadan topladığı malzemelerle kendi atölyesini kurdu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

6 yıl önce emekli olan ve kendisine bir uğraş arayan Mustafa Balta, bir süre boyunca kayak, binicilik, yüzme, doğa yürüyüşü ve fotoğrafla ilgilendi. Daha sonra dekoratif doğa sanatına gönül veren Balta, gerekli aletleri temin ederek evinin bir bölümünü atölyeye dönüştürmeye karar verdi. Doğadan topladığı çeşitli malzemelerle 6 yılda 80’den fazla ürün ortaya çıkardı. 

Kayseri'de doğadan topladığı malzemelerle kendi atölyesini kurdu

6 yılda 80’den fazla ürün 

Bu sayede pek çok insanın kalbine doğa sevgisini nakşeden Mustafa Balta, kentte açılan kitap fuarlarında kendi ürünlerini Kayserili vatandaşların beğenisine sundu. 6 yıl içinde 80’in üzerinde insan ve hayvan figürü yaptığını ifade eden Balta “"Malzemenin şekli bize ne verirse o yönde ilerlemeye çalışıyorum. Yani malzemenin formunu bozup da başka bir şey yapayım demiyorum. Kozalağın veya pelitin şekli bize ne verdiyse o yönde bir figür çıkıyor. Birçok insanın üzerine basıp geçtiği ürünler, bizim için bir hobiye dönüştü. Malzemelerin hepsini doğadan kullanıyorum. Bir de benim çeyiz sandığı diye tabir ettiğim bir kutum var. Burada fıstık ve ceviz kabuklarını biriktiriyorum. Bunlar bana inanılmaz keyif veriyor. Ahşapla uğraşmanın her insana keyif verdiğini düşünüyorum ama bunlar da bana çok keyif veriyor." şeklinde konuştu. 

Kayseri'de doğadan topladığı malzemelerle kendi atölyesini kurdu

Bir hikaye oluşturmaya çalışıyorum 

Herkesin ilgi alanına göre bir hobi edinmesi gerektiğini söyleyen Mustafa Balta, “Belyazı Pelit Ormanı'nda insanlar günlük neyle haşır neşir oluyorsa, onlarla bir hikaye oluşturmaya çalışıyorum. Her birinin kendi içinde hikayesi var. Mesela nesli tükenmekte olan bir akbaba var. Bunu tamamen doğal kozalaktan ve ahşabın kendi formundan yaptım. Birçok ürün var. Bisiklete binen, kayak yapan, araç süren, gitar ve saz çalan adamlar var. Espritüel yaptığım 'Davulcu Asım'ımız mevcut. Malzeme bana formunu kendi veriyor. Sevdiğim birçok insana ve çocuklara bunları hediye etmeyi seviyorum ve keyif alıyorum." İfadelerine yer verdi.