Kayseri'de dikkat çeken afiş! Gören bir daha baktı!
Kayseri'de çiftçilere yönelik olarak veren eğitimlere yönelik hazırlanan afiş dikkat çekti. O afiş bu kez de Develi ilçesinde ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Olay'da.
Kayseri'de son aylarda Mandacılık konusunda yapılan çalışmalar dikkat çekiyor. Bir süre önce kentte 'Kayseri'de Mandacılık Çalıştayı' gerçekleştirildi. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Ticaret Borsası iş birliğinde 2025 yılı Temmuz ayında gerçekleştirilen çalıştayda sektörün durumu masaya yatırıldı.
AK Partili vekil 40 yaşından sonra Mandacılığı keşfetti
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı'nın girişimleriyle başlayan Mandacılık harekatı devam ediyor. 40 yaşından sonra Erciyes Turizmi ile ilgilenmeye başladığını dile getiren Cıngı, 'Daha sonra Hürmetçi, Karpuz Sekizi gibi yerlerde o mandaların tatlı hayatını keşfetmeye başladım. Kayseri'nin birçok yerinde farklı özellikleri görebileceğiniz ürünümüzü pazarlamak için çabalarken bu sürecin içine girdim. Baktım ki orada güzel bir gayret var. Küçük küçük üreticiler var. Manda zaten lezzetini, vitamin değerini herkes biliyor, herkes takdir ediyor. Fakat derli toplu bir üretim, pazarlama ve markalaşma süreci işlemiyor. Ancak Kayseri'de bile manda kaymağı almak istediğinizde bu ürüne marketlerde ulaşamıyorsunuz ya da manda yoğurdu istediğinizde üreticiye ulaşıp eski usullerle temin ediyorsunuz. Dolayısıyla bu ürünün ve sektörün bakirliği, beni çok öncesinden mandacılık konusunda kafa yormaya teşvik etti' ifadelerini kullanmıştı.
Kayseri'de kaç Manda var?
Kayseri'de 8 bin civarında mandanın bulunduğu ifade ediliyor. Bu çerçevede mandacılığı geliştirmek için eğitimler de farklı bölgelerde devam ediyor. Bu çerçevede bu kez de Develi'de manda yetiştiriciliğine bilimsel destek verildi.
Eğitimde fayda var!
ERÜ Veteriner Fakültesi, Oran Kalkınma Ajansı ve Kayseri Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği ile birlikte yürütülen ‘Eğitim Almanda Fayda Var’ projesi kapsamında yetiştiricilere yönelik eğitim faaliyeti gerçekleştirdi. Alanında uzman akademisyenlerde eğitimlerde, katılımcılara manda yetiştiriciliği, hayvan sağlığı, bakım, besleme ve verimliliğin artırılmasına yönelik bilgi paylaşıldı.
Proje afişi dikkat çekiyor
Diğer yandan mandacılığın yangınlaştırılmasına yönelik hayata geçirilşen proje kapsamında hazırlanan afişte dikkat çekiyor.
Afişte yer alan ‘Eğitim Al(Manda) Fayda Var’ şeklindeki manda vurgusu da ilgi görüyor. Bu şekilde eğitimin ve projenin önemine dikkat çekşiliyor.





