Kayseri'de de hissedilen deprem sonrası uzman isimden açıklama geldi!
26 Şubat günü akşam saatlerinde Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde meydana gelen deprem Kayseri'nin doğu ilçelerinde de hissedildi. Yüksek katlarda ve Elbistan'a yakın bölgelerde oturan vatandaşlar deprem sonrası panik olurken rahatlatan açıklama Deprem Bilimci Ramazan Demirtaş'tan geldi.
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 26 Şubat’ta 20.17’de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan deprem çevre illerde de hissedilirken uzman isimlerden açıklamalar arka arkaya geldi. Kayseri’nin doğu ilçelerinde de hissedilen depremin ardından Ramazan Demirtaş sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak vatandaşları rahatlattı.
Deprem panik yarattı
Saat 20.17’de gerçekleşen Elbistan depremi yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşirken, hem Malatya hem de Kayseri’nin doğu ilçelerinde hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar panik olurken Ramazan Demirtaş, bir artçı olduğunu ve büyük deprem üretmeyeceğini duyurdu.
Uzman isimden açıkladı
6 Şubat 2023’te gerçekleşen depremlerin artçısı olduğunu açıklayan Deprem Bilimci Ramazan Demirtaş, “Deprem Çardak fay zonu üzerinde 06 Şubat 2023'de 13:24'de olan Mw=7.6'lık depremin artçısı. Üçlü fay kesişimin olduğu bu kesimde 2023'den itibaren 4.0-5.0 arası 123 artçı oldu” ifadelerini kullandı.
‘İtibar etmeyin’
Depremin gerçekleştiği kısım hakkında da konuşan Ramazan Demirtaş büyük depremlerin yaşanmayacağını belirterek, “Çardak fay zonuna paralel uzanan birkaç km uzunlukta sağ yanal veya sol yanal kısa kırıklardan biri üzerinde oldu. Hayali büyük deprem üreteceklere kesinlikle itibar etmeyin” dedi.

