Kayseri'de de binlerce kullanıcısı var! TikTok yasaklanıyor mu?

Son zamanlarda birbirinden skandal videoların paylaşıldığı sosyal medya platformu TikTok Türkiye'de yasaklanıyor mu? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de de binlerce kullanıcısı var! TikTok yasaklanıyor mu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sosyal medya uygulamalarından birisi olan TikTok, dünya çapında da Türkiye’de de fazlasıyla popüler. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan uygulama video paylaşma ve canlı yayın açma gibi özellikler sunuyor. Kayseri’den de binlerce kullanıcıya sahip olan ve çok sayıda fenomen bulunduran uygulamanın Türkiye’de kapanıp kapanmayacağı ise gündemden düşmüyor. 

Özellikle son dönemler paylaşılan skandal videolarla gündeme gelen uygulama için ABD harekete geçti. ABD’de TikTok’un yasaklanmasının önünü açan yasa tasarısı 24 Nisan’da ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda TikTok’un ABD’deki internet uygulama mağazalarından çıkarılması öngörülürken, Türkiye için de dikkat çeken bir açıklama geldi. 

‘Mızrağın çuvala sığmadığı bir durumla karşı karşıyayız’

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Hüseyin Yayman başkanlığında toplandı. Toplantıda Başkan Yayman, TikTok platformunda içerik paylaşımında çok ciddi eleştiriler olduğunu söyledi. “Eskilerin tabirleriyle mızrak çuvala sığmıyor’ diyen Yayman açıklamalasını şöyle sürdürdü; “Son tahlilde hepimiz milletvekilleri olarak söz hürriyetini, fikir hürriyetini savunuyoruz, hepimiz sansüre, yasaklamalara karşıyız. Fakat son tahlilde de bir kamu düzeninin sağlanması gerekiyor. Hepimizin çocukları var. Çocukların korunması, ailenin korunması, gençlerin daha sağlıklı bir ruh yapısıyla büyümesi”